276
Στιγμιότυπο από προσαγωγή των οκτώ στρατιωτικών στο Εφετείο | George Vitsaras / SOOC

Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά: «Ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες η Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 15:30
Στιγμιότυπο από προσαγωγή των οκτώ στρατιωτικών στο Εφετείο
|George Vitsaras / SOOC

Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά: «Ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες η Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 15:30

Στο θέμα των οκτώ αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται η  Αγκυρα με αφορμή την αποφυλάκιση ενός μετά την παρέλευση του 18μήνου.

Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τις προσευχές της Παρασκευής ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οπως πρόσθεσε, η ελληνική στάση αναφορικά με πρόσωπα τα οποία η Αγκυρα θεωρεί υποστηρικτές της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο άνθρωποι που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος να προστατεύονται από την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ κινήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών που κατηγορεί σε ανακοίνωσή του ότι «η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες».

Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ότι «το ΣτΕ διέταξε την απελευθέρωση του Σουλεϊμάν Εζκαϊνακτζί, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα.

»Υπάρχουν δηλώσεις που δείχνουν ότι αφέθηκε ελεύθερος κάτω από αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, αυτή η απόφαση έδειξε ακόμη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ακόμη μια φορά εκτίθεται η Ελλάδα σαν χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες.

»Επιπλέον, οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί σαν τυπική απόφαση σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές Αρχές.

»Η ελληνική Δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας μας.

»Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...