208
Ο Χανς Φάιλμπριφ σε συνεδρίαση του Eurogroup τον Φεβρουάριο | Alexandros Michailidis / SOOC

Θολώνει το σενάριο της καθαρής εξόδου ο νέος επικεφαλής του EuroWorking Group

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 10:09
Ο Χανς Φάιλμπριφ σε συνεδρίαση του Eurogroup τον Φεβρουάριο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Θολώνει το σενάριο της καθαρής εξόδου ο νέος επικεφαλής του EuroWorking Group

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 10:09

Ο νέος επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ ζητά ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα και πρακτικά βάζει στο ράφι τις φιλοδοξίες της Αθήνας για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο με τη λήξη του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» τη Δευτέρα, ο εξ Ολλανδίας προερχόμενος Φάιλμπριφ εξηγεί ότι «τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στο σωστό δρόμο».

Προσθέτει ότι μέσω της επιτήρησης «θα αποφευχθούν πισωγυρίσματα σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα νομοθετηθούν το τρέχον διάστημα και θα πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Φάιλμπριφ εξηγεί ότι είναι λογικό «οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί». Μιλά μάλιστα για ένα είδος εποπτείας που θα χρειαστεί η Ελλάδα.

Τέλος, για την προληπτική γραμμή στήριξης σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα προληπτικό πρόγραμμα. Μπορεί να το ζητήσει. Ο ασφαλέστερος τρόπος εξόδου είναι ένα προληπτικό πρόγραμμα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι κάποιας μορφής αιρεσιμότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...