392
H Τζένιφερ Λόπεζ στα παρασκήνια των Οσκαρ το 2015. Μίλησε και για τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης | Photo by Christopher Polk/Getty Images/Ideal Images

H #MeToo αποκάλυψη της Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 18:29
H Τζένιφερ Λόπεζ στα παρασκήνια των Οσκαρ το 2015. Μίλησε και για τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης
|Photo by Christopher Polk/Getty Images/Ideal Images

H #MeToo αποκάλυψη της Τζένιφερ Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 18:29

H Τζένιφερ Λόπεζ μετράει πάνω από δύο δεκαετίες στη μουσική και κινηματογραφική σκηνή. Ως μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς και τραγουδίστριες δεν αποτελεί έκπληξη που είχε υποστεί και αυτή σεξουαλική παρενόχληση από κάποιο αρπακτικό της βιομηχανίας του θεάματος.

Εως τώρα δεν είχε μιλήσει. Τελικά περιέγραψε τη δική της εμπειρία μιλώντας στο περιοδικό Harper’s Bazaar.

Ηταν στην αρχή της καριέρας της σε ένα από τα πρώτα της φιλμ, όταν ο σκηνοθέτης της ζήτησε να ξεγυμνωθεί μπροστά σε εκείνον και πολλούς άλλους.

«Δεν υπήρξα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο βαθμό που υπήρξαν άλλες γυναίκες» είπε αρχικά η 48χρονη σήμερα Λόπεζ, για να συμπληρώσει: «Ομως, αν μου είπε ένας σκηνοθέτης να βγάλω την μπλούζα μου και να δείξω τα βυζιά μου; Ναι μου το είπε. Το έκανα; Οχι δεν το έκανα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Λόπεζ στήριξε αμέσως το κίνημα #MeToo για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ, ωστόσο δεν είχε μιλήσει για τις δικές της εμπειρίες. Είχε δηλώσει ότι τώρα είναι καλή εποχή για τις γυναίκες και είχε πει ότι είναι ενθουσιασμένη «για αυτά που ζούμε τώρα, ειδικά για την κόρη μου». 

Από το φθινόπωρο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον επιτυχημένο κινηματογραφικό παραγωγό που αποδείχτηκε ένα τέρας σεξουαλικής κακοποίησης, πολλές σταρ του σινεμά βγήκαν και μίλησαν για τα δεινά που υπέστησαν –από αυτόν ή και από άλλους.

rs-69982-87960_lg
H Τζένιφερ Λόπεζ με τον Γουέσλι Σνάιπς σε μια από τις πρώτες της ταινίες, το «Money Train» (1995)

Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση της Σάλμα Χάγιεκ που με συνέντευξή της στους New York Times τον περασμένο Δεκέμβριο περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι της ζητούσε ο Γουάινσταϊν προκειμένου να της δώσει τον ρόλο στη «Φρίντα».

Στη συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar η Λόπεζ έδωσε λεπτομέρειες για το τι είχε συμβεί όταν ήταν νεαρή στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και για το πόσο φοβόταν την αντίδραση εκείνων των ανδρών. «Οταν μίλησα, ήμουν κατατρομοκρατημένη. Θυμάμαι την καρδιά μου να πάει να σπάσει. Σκεφτόμουν: “Τι έκανα; Αυτός ο άνθρωπος με έχει προσλάβει”. Ηταν μια από τις πρώτες μου ταινίες. Ηξερα όμως ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν ήταν σωστή. Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά για εμένα. Αλλά τελικά το Μπρονξ μέσα μου μίλησε: “Οχι, δεν θα γίνει αυτό”».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...