259
Κατάστημα της Disney: η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον κλάδο | REUTERS/Jacky Naegelen/File Photo

Οι Μέρντοχ θέλουν να πουλήσουν την 21th Century Fox στην Disney για $60 δισ.

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 11:28
Κατάστημα της Disney: η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον κλάδο
|REUTERS/Jacky Naegelen/File Photo

Οι Μέρντοχ θέλουν να πουλήσουν την 21th Century Fox στην Disney για $60 δισ.

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 11:28

Κοντά σε μια κολοσσιαία συμφωνία που θα αλλάξει τη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ και όχι μόνο, είναι η εταιρεία Walt Disney, η οποία επιδιώκει να εξαγοράσει την 21st Century Fox για περίπου 60 δισ. δολάρια.

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα κινηματογραφικά στούντιο της 20th Century Fox film και τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα Sky και Star, τα οποία εκπέμπουν στην Ευρώπη και την Ασία. Ακόμη, περιλαμβάνονται τα καλωδιακά δίκτυα FX και National Geographic, 22 περιφερικά αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα και το μερίδιο της εταιρείας στην υπηρεσία streaming Hulu.

Δεν περιλαμβάνονται, πάντως στη συμφωνία τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και Fox Sports.

Η Disney, αν ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο την τεράστια βιβλιοθήκη προγραμμάτων που έχει στην κατοχή της και με ταινίες διανομής της Fox, όπως το «Avatar» και σίριαλ όπως τους «Simpsons».

Τη Δευτέρα είχε επιβεβαιωθεί ότι αποσύρεται το ενδιαφέρον της Comcast, η οποία ελέγχει το NBC. Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν και την Τρίτη και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται εκτός απροόπτου την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το CNBC

Πληροφορίες φέρνουν την οικογένεια του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη της Fox, να επιθυμεί την εξαγορά από την Disney γιατί η πληρωμή θα γίνει με τις μετοχές αυτής της εταιρείας αντί για μετοχές της Comcast. Θα είναι ακόμη και σχετικά πιο εύκολο να περάσει η συμφωνία με την Disney από τις εποπτικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει το BBC εκκρεμεί η απόφαση των βρετανικών Αρχών για την εξαγορά του 61% του Sky από την 21st Century Fox’s. Η απόφαση θα βγει τον Ιανουάριο, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσο η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα επηρεάσει αυτή την περίπτωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...