313
Νίκος Δένδιας και Γιώργος Κουμουτσάκος επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δένδιας-Κουμουτσάκος: Πώς προετοιμάστηκε η επίσκεψη Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 09:48
Νίκος Δένδιας και Γιώργος Κουμουτσάκος επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δένδιας-Κουμουτσάκος: Πώς προετοιμάστηκε η επίσκεψη Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 09:48

Την ανησυχία της, αν όχι τη σφοδρή ενόχλησή της, για την ελλειπή προετοιμασία της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

«Η συνέντευξη του τούρκου προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, καταλήγοντας ότι «η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών».

Πολύ πιο σκληρός ήταν στην κριτική του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «κακώς έρχεται τώρα στη χώρα μας» ο Ερντογάν για να θέσει επί ελληνικού εδάφους ζητήματα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Ο κ. Δένδιας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τεράστια εθνική και διπλωματική ήττα», μετά τις δηλώσεις τουτούρκου προέδρου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έσπευσαν να υποβαθμίσουν τα λεγόμενα Ερντογάν περί επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος επίσης στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «εθνικιστική κερδοσκοπία» από τον Ερντογάν. «Θέτει ένα θέμα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά» σημείωσε ο κ. Φίλης, για να συμπληρώσει:

«Δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα, υπάρχει θέμα για την Τουρκία. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι μία ελληνοτουρκική συνθήκη αλλά μία διεθνής συνθήκη. Είναι λάθος να “ελληνοποιούμε” το ζήτημα των αναφορών της Συνθήκης της Λωζάνης καθώς πιστεύω πως οι συγκεκριμένες αναφορές έχουν να κάνουν με τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...