443
Τη Δευτέρα κορυφώνεται η σύγκρουση για την πώληση βλημάτων από το υπουργείο Αμυνας στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου) | INTIMEnews

Ηθελε να γίνει συνέταιρος με τα ΕΑΣ ο μεσάζων – Λοβέρδος: «Τρόφιμος του υπ. Αμυνας»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2017, 12:35
Τη Δευτέρα κορυφώνεται η σύγκρουση για την πώληση βλημάτων από το υπουργείο Αμυνας στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου)
|INTIMEnews

Ηθελε να γίνει συνέταιρος με τα ΕΑΣ ο μεσάζων – Λοβέρδος: «Τρόφιμος του υπ. Αμυνας»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2017, 12:35

Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός  και κορυφώνεται η ένταση εν αναμονή της σύγκρουσης, τη Δευτέρα στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία από το υπουργείο Αμυνας και τις ευθύνες του υπουργού Πάνου Καμμένου στο «ντιλ» με το Ριάντ, υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει και εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από κορυφαία στελέχη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί… ατάκτως να καλύψει τον υπουργό αλλά και τις συνολικές ευθύνες της, τόσο με τη διπλή αναβολή της συζήτησης όσο και με… άκομψες (το λιγότερο) τοποθετήσεις, όπως αυτή του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος την Παρασκευή είχε αναρωτηθεί ούτε λίγο ούτε πολύ -σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΘΕΜΑ 104,6- «θα γίνει ειρήνη στην Υεμένη αν δεν πουλήσουμε τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία;».

Μέσα σε αυτό το κλίμα η «Καθημερινή της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι ο φερόμενος ως μεσάζων, επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος, επιδίωκε να γίνει συνέταιρος με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προωθούσε την συμπαραγωγή βομβών αεροπορίας που θα διοχετεύονταν στην Σαουδική Αραβία.

Όπως προκύπτει από αλληλογραφία της ΕΑΣ, που επικαλείται η «Καθημερινή», ο κ. Παπαδόπουλος είχε στείλει επιστολές και είχε επισκεφθεί την ηγεσία της εταιρίας προκειμένου να του παραχωρήσουν χώρους στο Λαύριο για την παραγωγή των βομβών.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, την Κυριακή το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος -ο οποίος την Παρασκευή είχε δηλώσει ότι «δεν τελειώνει η συζήτηση την Δευτέρα»-, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας αλλά υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε «τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας».

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία δεν είναι διακρατική καθώς υπεγράφη με μεσάζοντα αν και το Ριάντ είχε ενημερώσει δια του Έλληνα πρέσβη, ότι επιδιώκει συμφωνία κράτος με κράτος.

Γνωστοποίησε δε, ότι υπάρχει έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ που αναφέρει πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να λάβουν προηγουμένως τη γνώμη της ΕΥΠ.

Επιπλέον, ο κ Λοβέρδος διερωτήθηκε γιατί επιδιώκει «ντε και καλά» το υπουργείο συμφωνία με μεσάζοντα και σημείωσε πως ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή δύο ενδεχόμενα: «Είτε να υπάρχει θέμα διαφθοράς, είτε να υπάρχει πολιτικό θέμα, π.χ. Υεμένης».

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν ο κ. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεσή του για  συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία κανείς δεν είπε «όχι» και σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...