191
Το αυτοκίνητο του δράστη που ανατράπηκε μετά από καταδίωξη | GLOBAL NEWS CANADA

Επίθεση με φορτηγό και «υπογραφή» ISIS στο Εντμοντον του Καναδά

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2017, 16:20
Το αυτοκίνητο του δράστη που ανατράπηκε μετά από καταδίωξη
|GLOBAL NEWS CANADA

Επίθεση με φορτηγό και «υπογραφή» ISIS στο Εντμοντον του Καναδά

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2017, 16:20

Σαν τρομοκρατικό επεισόδιο αντιμετωπίζουν οι Αρχές στον Καναδά ένα διπλό περιστατικό που σημειώθηκε αργά το Σάββατο στο Εντμοντον, στην πολιτεία της Αλμπέρτα, κατά το οποίο ο οδηγός ενός αυτοκινήτου επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό, ενώ αργότερα έπεσε με ταχύτητα σε πεζούς.

Το περιστατικό συνέβη στις 20:15 του Σαββάτου (τοπική ώρα, 07:15 της Κυριακής στην Ελλάδα) έξω από στάδιο, την ώρα που γινόταν αγώνας.

twitter
twitter

Οι Αρχές αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος εκείνη την ώρα συντόνιζε την κυκλοφορία έξω από αγώνα φούτμπολ της τοπικής ομάδας των «Εσκιμώων». Ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο χωρίς σοβαρά τραύματα.

Αργότερα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου έναν άνδρα που επέβαινε σε φορτηγάκι.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του ήταν παρόμοια με αυτόν που αναζητούσαν. Επιχείρησε να διαφύγει, ενώ χτύπησε τέσσερις πεζούς, χωρίς να είναι σαφές ποια ήταν η κατάστασή τους.

Τελικά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, αφού ανατράπηκε το όχημά του. Οπως αναφέρει το CNN, ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά δεν αποκλείεται να είχε και συνεργούς.

Στο φορτηγό βρέθηκε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...