418
O Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ στο βήμα της Βουλής απ΄όπου κάποιες φορές έχει εκφράσει ομοφοβικές θέσεις | SOOC

Κατσίκης: «Ψυχολογικό σοκ στην κοινωνία η αναγνώριση ταυτότητας φύλου»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44
O Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ στο βήμα της Βουλής απ΄όπου κάποιες φορές έχει εκφράσει ομοφοβικές θέσεις
|SOOC

Κατσίκης: «Ψυχολογικό σοκ στην κοινωνία η αναγνώριση ταυτότητας φύλου»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:44

Τα θαύματα και οι ετερόκλητες κοινοβουλευτικές συνεργασίες διαρκούν τρεις ημέρες. Ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν γνωστοποιήσει ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου -ως αντάλλαγμα προφανώς για τη στήριξη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για το καζίνο και τις συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη-, ήρθε η πρώτη ηχηρή διαφοροποίηση.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης έκανε σαφές ότι διαφοροποιείται από τη γραμμή του κόμματος μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Είπε χαρακτηριστικά πως «προκαλεί ψυχολογικό σοκ στο σύνολο της κοινωνίας», για να επισημάνει ότι «κινδυνεύουμε να καταχραστούμε τα δικαιώματα των ετεροφυλόφιλων».

«Το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου και το δικαίωμα του άλλου δεν είμαι σίγουρος ότι λήφθηκε υπόψη. Και ως άλλον εννοώ τα εκ φύσεως ετερόφυλα ζευγάρια», πρόσθεσε ο βουλευτής, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ομοφοβικές απόψεις. Δεν έχει ξεχαστεί, για παράδειγμα, το ομοφοβικό ξέσπασμά του στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2016 όταν κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Εμείς πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας», είχε πει τότε…

Πάντως, τώρα ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «κανένας δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα κανενός να αυτοπροσδιορίζεται και να αυτοδιατίθεται».

«Ποτέ δεν αντιτέθηκα στο δικαίωμα αυτό του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης, παρ΄ ότι δέχθηκα χαρακτηρισμούς όπως ομοφοβικός, ρατσιστής κλπ. Προτιμώ όμως να λέω ομοφυλόφιλος αντί γκέι και διεμφυλικός παρά τρανσέξουαλ», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Υπογράμμισε δε ότι «από εκεί μέχρι του σημείου της νομικής αναγνώρισης φύλου μεσολαβεί ένας ωκεανός» και ότι «έχει αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας».

«Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε απέναντι σε ένα ζήτημα που έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι στην συζήτηση που προηγήθηκε με εκπροσώπους των φορέων, «καμία στιγμή δεν ακούστηκε ο προσδιορισμός άρρεν και θήλυ». Διατύπωσε την διαφωνία του με την νομική κατοχύρωση καταστάσεων με τις οποίες «είτε αρέσει είτε όχι εκφεύγουμε του κοινωνικά παραδεκτού στάτους».

«Ως βουλευτής των ΑΝΕΛ εκφράζω την ανησυχία μου και δηλώνω την διαφωνία αναλογιζόμενος τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για την κοινωνία», τόνισε ο κ. Κατσίκης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν είμαστε ανακόλουθοι με τις πρότερες αρχές και δεσμεύσεις μας». Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του διότι με την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου υπάρχει κίνδυνος για θεσμούς όπως το Αγιον Ορος, ο στρατός, ο αθλητισμός. Και πρότεινε, για να ψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως άφησε να εννοηθεί, να συμπεριληφθεί ότι «δεν επιτρέπεται η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και υιοθεσίας από άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...