385
Oχι μόνο γνωρίζει ότι ο συνδυασμός των τριών πλήκτρων είναι ενοχλητικός, αλλά ζήτησε και συγγνώμη από τους χρήστες | REUTERS/Brendan McDermid

Ctrl+Alt+Delete: Τι θα άλλαζε ο Γκέιτς εάν έκανε restart τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 05:55
Oχι μόνο γνωρίζει ότι ο συνδυασμός των τριών πλήκτρων είναι ενοχλητικός, αλλά ζήτησε και συγγνώμη από τους χρήστες
|REUTERS/Brendan McDermid

Ctrl+Alt+Delete: Τι θα άλλαζε ο Γκέιτς εάν έκανε restart τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 05:55

Είναι ένα shortcut το οποίο έγινε ιδιαίτερα διάσημο (ή, διαβόητο, αναλόγως με την οπτική του καθενός) κατά τη δεκαετία του ‘90, ως «απάντηση» στην επίσης πολύ γνωστή «μπλε οθόνη» («blue screen of death») που εμφανιζόταν σε περίπτωση «κρασαρίσματος» στα PC. Πλέον, ο συνδυασμός έχει ενσωματωθεί στην «κουλτούρα» των PC, σε σημείο που κάποιοι το χαρακτηρίζουν και ως τον «χαιρετισμό των τριών δακτύλων».

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός Control+Alt+Delete χρησιμοποιείται για να κλείσει ο υπολογιστής κάποια προγράμματα, όταν αυτά έχουν κολλήσει.

Η σχετική δήλωση, περί αλλαγής, του Μπιλ Γκέιτς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικού διαλόγου στο Bloomberg και ήταν απάντηση σε ερώτηση γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο συνδυασμό επιλογών για την πρόσβαση στη γραμμή εργαλείων σε υπολογιστή Windows.

Ο Γκέιτς, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, απέδωσε την ευθύνη για το «λάθος» στους προγραμματιστές της IBM -ηγετικής εταιρείας στον χώρο της τεχνολογίας- και συγκεκριμένα στον Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. Εκείνος, με τη σειρά του, εξήγησε ότι το πληκτρολόγιο ήταν μέρος μιας μακράς διαδικασίας και δεν υπήρχε χρόνος για τις μικρές λεπτομέρειες.

Ο Γκέιτς ήθελε ένα πλήκτρο για το Control+Alt+Delete (REUTERS/Brendan McDermid)
Ο Γκέιτς ήθελε ένα πλήκτρο για το Control+Alt+Delete (REUTERS/Brendan McDermid)

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μία μόνο επιλογή, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο, δεν ήθελε να μας δώσει το ένα αυτό πλήκτρο. Κάναμε τον προγραμματισμό μας σε χαμηλό επίπεδο, και αποδείχθηκε λάθος», εξήγησε ο Μπιλ Γκέιτς, ζητώντας «συγγνώμη» από τους χρήστες.

Αρχικά, η εντολή χρησιμοποιήθηκε από τους προγραμματιστές της ΙΒΜ, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του συστήματος. Μάλιστα, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, προοριζόταν για εσωτερική χρήση. Ωστόσο, εξελίχθηκε σε μια από τις πιο διαδεδομένες επιλογές.

Συνεπώς, ο Μπιλ Γκέιτς δεν είχε πρόθεση να κάνει τις ζωές μας πιο δύσκολες. Η ομάδα, απλώς, βιαζόταν να ολοκληρώσει τον πρώτο υπολογιστή.

Στην ίδια ομιλία, ο ιδρυτής της Microsoft υπερασπίστηκε τις καινοτομίες του λογισμικού της εταιρείας: «κάναμε κάποια έξυπνα πράγματα… μπορέσαμε να πειραματιστούμε με πολλά, αλλά περισσότερα στο software παρά στο hardware».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς το παραδέχεται αυτό. Το 2013, είχε κατηγορήσει ξανά την IBM για αυτό το ζήτημα, λέγοντας ότι το log in θα έπρεπε να γίνεται με ένα και μόνο πλήκτρο και όχι τρία, όπως σήμερα. Είχε τονίσει ότι αρχικά, πάντως, είχε επιλεγεί αυτός ο παράξενος συνδυασμός των τριών πλήκτρων, για να μη γίνει κάποιο λάθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...