551
|

To βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουρουμπλή για πλοιοκτήτες

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 17:25

To βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουρουμπλή για πλοιοκτήτες

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 17:25

Ενα βίντεο που εμφανίζει τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στην οποία φέρεται να ήταν παρών ο Θόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», του καραβιού που ρύπανε με μαζούτ ολόκληρο τον Σαρωνικό, φέρνει εκ νέου σε αμήχανη θέση την κυβέρνηση. Ακόμα και αν το βίντεο προκαλεί μόνο εντυπώσεις -δεν είναι καθόλου σαφές αν ο κ. Κουρουμπλής χορεύει όντως το ζεϊμπέκικο προς τιμήν του πλοιοκτήτη κατά την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, όπως υποστηρίχτηκε, ή απλώς χορεύει γιατί έχει έρθει στο κέφι- δίνει την εικόνα ενός υπουργού που έχει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με ανθρώπους που εκ της θέσεώς του υποτίθεται ότι οφείλει να ελέγχει.

Ηδη άλλωστε η εκτεταμένη ρύπανση στον Σαρωνικό έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια του υπουργού Ναυτιλίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» την προηγούμενη Κυριακή, ενώ ακολούθησαν οι περίφημες προσκλήσεις του στους λουόμενους να κάνουν άφοβα μπάνιο στις παραλίες του Σαρωνικού.

Ο κ. Κουρουμπλής έσπευσε να διαψεύσει ότι το ζεϊμπέκικο το οποίο εμφανίστηκε να χορεύει ήταν στη γιορτή του Θ. Κουντουρή και επέμεινε ότι η επίμαχη παρουσία του ήταν στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας τον περασμένο Μάρτιο.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας. Είναι και αυτό μια πρωτοτυπία:  για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης μιας ευρωπαϊκής χώρας χαρακτηρίζει «επιβεβλημένο» να χορεύει ζεϊμπέκικο σε γιορτή – είτε αυτή είναι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας είτε προς τιμήν ενός πλοιοκτήτη.

Το βίντεο με τον χορό του κ. Κουρουμπλή είχε αναρτήσει στο facebook η Κατερίνα Κουντούρη, σε μια ανάρτηση που εμφάνιζε τον υπουργό Ναυτιλίας να είναι στον φιλικό κύκλο του ιδιοκτήτη του «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

4545454547775

Ο χορός έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου του 2017 (των Αγίων Θεοδώρων) στην ονομαστική γιορτή του πλοιοκτήτη.

«Το βίντεο το είδε όλη η Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει» είπε από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Ασφαλώς ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για λάσπη και απόπειρα εκβιασμού του.

«Το σημερινό επεισόδιο, που με εμφανίζει να χορεύω σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ Αγία Ζώνη 2 είναι λυπηρό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπο μου, με σαφή στόχο να πληγεί η Κυβέρνηση. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος με το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία.

» Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές όμως, όπως τα σημερινά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου.

» Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

» Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...