157
Οι Βερολινέζοι επιθυμούν να συνεχίσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο Τέγκελ. Αλλά η απόφασή τους δεν δεσμεύει την τοπική κυβέρνηση | REUTERS/Axel Schmidt

Οι «άλλες» εκλογές στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 08:04
Οι Βερολινέζοι επιθυμούν να συνεχίσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο Τέγκελ. Αλλά η απόφασή τους δεν δεσμεύει την τοπική κυβέρνηση
|REUTERS/Axel Schmidt

Οι «άλλες» εκλογές στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 08:04

Ευκαιρία για να ψηφίσουν οι Γερμανοί και σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος ήταν οι εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Ετσι, παράλληλα με τις ομοσπονδιακές εκλογές διεξήχθησαν δύο δημοψηφίσματα.

Στο Βερολίνο, τέθηκε στην κρίση των πολιτών η τύχη του αεροδρομίου Τέγκελ (Tegel), το οποίο είχε προγραμματιστεί να κλείσει λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του υπό κατασκευή διεθνούς αερολιμένα Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Το 56,5% των Βερολινέζων ψήφισαν υπέρ της διατήρησης και του παλιού αεροδρομίου, ενώ το 43,5% ψήφισαν για την αλλαγή χρήσης της έκτασης που καταλαμβάνει, με δημιουργία χώρου πρασίνου και κατοικιών.

Το δημοψήφισμα προκάλεσε η συγκέντρωση πάνω από 200.000 υπογραφών, αλλά το αποτέλεσμά του δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση του Βερολίνου.

Σε δημοψήφισμα τέθηκε ακόμη η διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης της Βρέμης, με το 51,6% των πολιτών να τάσσεται υπέρ της διατήρησης της τετραετίας, έναντι του 48,4% που υπερψήφισε την επιμήκυνσή της στα πέντε χρόνια, όπως ισχύει και σε όλα τα υπόλοιπα ομόσπονδα κρατίδια. Επρόκειτο για το πρώτο δημοψήφισμα στην ιστορία της μικρής πόλης-κρατιδίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...