422
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Μανιάτη στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας | maniatisy.gr

Μανιάτης: «Βολεύει» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μην αναφέρουν την πενταετία Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 10:10
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη Μανιάτη στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας
|maniatisy.gr

Μανιάτης: «Βολεύει» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μην αναφέρουν την πενταετία Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 10:10

«Είμαστε εδώ, για να ξαναφέρουμε την κοινωνία στο προσκήνιο. Να ενδιαφερθεί ο πολίτης για το αύριο. Να πάψουμε να είμαστε στάσιμοι, όπως μέχρι σήμερα. Να αρνηθούμε την πολιτική ακινησία. Με έναν ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει μέτρα 15 δισ. ευρώ και χάνει πάνω από 10 μονάδες, χωρίς εμείς να βελτιωνόμαστε. Να κάνουμε τη μεγάλη προοδευτική ανατροπή». Αυτό ήταν το μήνυμα του Γιάννη Μανιάτη, υποψήφιου για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στο Αργος, στην εκλογική του περιφέρεια δηλαδή.

Στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο του Αργους, ο βουλευτής Αργολίδας και πρώην υπουργός κράτησε ίσες αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

«Ηρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το καθεστώς του παλαιού κομματικού συστήματος, των πελατειακών σχέσεων. Που αντί να μάχεται το ΣΥΡΙΖΑ, τον περιμένει να καταρρεύσει» είπε χαρακτηριστικά για να κάνει λόγο για «ένα πολιτικό καθεστώς της στασιμότητας, εγκλωβισμένο στη διαχείριση μηχανισμών, μακριά από την κοινωνία και τις προσδοκίες της».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του μάλιστα ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι βολεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία να μην αναφέρεται στις ευθύνες της πενταετίας Κώστα Καραμανλή και να κατηγορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ.

«Βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ να σβήσει από τη μνήμη του λαού ότι η διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή διπλασίασε το δημόσιο χρέος. Μια πενταετία που χρεοκόπησε την ελληνική οικονομία» είπε ο πρώην υπουργός για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν θα το ακούσετε ως αυτοκριτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη των Greek Statistics. Δεν θα το ακούσετε από τη δήθεν αριστερά της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο».

ARGOS8
Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο του Αργους

Και ο ίδιος συνέχισε: «Τους βολεύει και τους δύο να κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας, την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ, τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Την παράταξη της εθνικής συμφιλίωσης, την παράταξη του Σάκη Πεπονή και του ΑΣΕΠ, του ΕΣΥ, της κοινωνικής υπευθυνότητας του Τάσου Γιαννίτση, την παράταξη που ενέταξε τη χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

» Απέναντι σ’ αυτούς», τόνισε ο κ. Μανιάτης, «εμείς προτείνουμε ένα Προοδευτικό Κίνημα. Απέναντι στον ιδεοληπτικό, τον εθνολαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ της υποταγής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ενα Προοδευτικό Κίνημα, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία της οικογενειοκρατίας, της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων. Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το νέο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατίας, θα είναι ο πρωταγωνιστής των επόμενων εκλογών. Δεν μας αξίζουν δημοσκοπικά ποσοστά ίδια με το ΚΚΕ και τη Νεοναζιστική Χρυσή Αυγή», ήταν το μήνυμα του κ. Μανιάτη που θα διεκδικήσει την ηγεσία του χώρου στις 5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...