521
Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του κ. Τσουκαλά | Δήμος Ελευσίνας

Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 12:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2017, 15:30
Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του κ. Τσουκαλά | Δήμος Ελευσίνας

Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 12:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/08/2017, 15:30

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν απολυμένος συμβασιούχος δημοτικός υπάλληλος εισέβαλε στο δημαρχείο της Ελευσίνας και μαχαίρωσε τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, καταφέροντάς του τουλάχιστον δύο χτυπήματα. Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί ενώ το θύμα είναι σε σταθερή κατάσταση που δεν εμπνέει ανησυχία.

Το θύμα διεκομίσθη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ από την Αστυνομία ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο Ελευσίνας. Τελικώς συνελήφθη λίγο πριν από τη 1 μ.μ. Σύμφωνα με τον ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συλληφθείς είναι 35 ετών.

Ο δήμαρχος, το όνομα του οποίου αρχικά δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι να ενημερωθούν οι οικείοι του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του αναφέρθηκε ως σταθερή. Ο δράστης είχε μαχαιρώσει δύο φορές τον κ. Τσουκαλά στον μηρό. Η κατάσταση του δημάρχου δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Τσουκαλάς, εκπαιδευτικός, είχε αναλάβει δήμαρχος Ελευσίνας το 2011 στη θέση του εκλιπόντος (πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργου Αμπατζόγλου. Επανεξελέγη στη θέση του κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοφανές περιστατικό

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν ο δράστης μπήκε στο δημαρχείο και ζήτησε να μιλήσει με τον δήμαρχο.

Υπάλληλοι του δήμου ανέφεραν αργότερα ότι ο δράστης ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και έτσι δεν κίνησε τις υποψίες τους. Μπήκε στο γραφείο του δημάρχου και μετά από 10 λεπτά βγήκε έξω αιμόφυρτος, ενώ ο 35χρονος αποχώρησε ανενόχλητος.

Οι υπάλληλοι έσπευσαν να περιποιηθούν τα τραύματα του δημάρχου, που είχε μαχαιρωθεί δύο φορές στη γάμπα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ο 35χρονος, από την πλευρά του, μετά την πράξη του πήγε σε παρακείμενη καφετέρια για να πιει καφέ όπου και συνελήφθη.

Το ΑΠΕ ανέφερε ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασης του 35χρονου με τον Δήμο Ελευσίνας. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

236082
Το δημαρχείο της Ελευσίνας όπου συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό (Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Καταδίκες από τον πολιτικό κόσμο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας.

Παράλληλα, τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης καταδικάζει την επίθεση και σημειώνει ότι «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.

Ακόμη, κάλεσε «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...