265
Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τις τελευταίες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος | INTIMEnews

Νέο ΔΣ στο Mega – Eπιμένει ο Σαββίδης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 14:38
Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τις τελευταίες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος
|INTIMEnews

Νέο ΔΣ στο Mega – Eπιμένει ο Σαββίδης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2017, 14:38

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από τις παραιτήσεις μελών της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα (Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη, Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα), αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος (Mega Channel).

To νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο έχει πενταετή θητεία και αποτελείται από τους κ.κ. Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Μήτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Χητά και Παντελή Ντίλη. Βάσει καταστατικού, το νέο δ.σ. πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα και εν συνεχεία να εκλεγεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούν το 71,95% του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τελευταίες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος η κατάσταση έχει ως εξής: ποσοστό 33% κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, 22,11% ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 19,63% (από το συνολικό 33,73% της «Πήγασος») ο Ιβάν Σαββίδης (ποσοστό το οποίο είχε αγοράσει από τον Φώτη Μπόμπολα).

Το παρών στη γενική συνέλευση έδωσε εκπρόσωπος της Dimera, συμφερόντων του κ. Σαββίδη, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ομίλου πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην Τηλέτυπος, στην οποία η Dimera προτίθεται να εισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Πρώτο μέλημα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Σαββίδη, πρέπει να είναι η εξόφληση των εργαζομένων.

Η παρουσία του εκπροσώπου της Dimera στη γενική συνέλευση και το ενδιαφέρον Σαββίδη για την επαναλειτουργία του Mega, έδωσαν τέλος στη φημολογία περί πώλησης του ποσοστού του, ενώ κατά άλλες πληροφορίες δείχνουν ότι μόνο οριστική δεν είναι η συμφωνία του ομογενούς επιχειρηματία με τον Φίλιππο Βρυώνη για το κανάλι Epsilon.

Όλοι πάντως οι εκπρόσωποι των μετόχων που παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση, διαβεβαίωσαν πως στόχος είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας στην Τηλέτυπος προκειμένου να καταστεί δυνατή η ΑΜΚ εντός του Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...