410
Κωστής Χατζηδάκης και Νίκη Κεραμέως σε συνεδρίαση τομεαρχών της ΝΔ. Δηλώσεις τους για την Αριστερά τους έβαλαν στο στόχαστρο της λαϊκής Δεξιάς | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αριστερό «άνοιγμα» Χατζηδάκη – Κεραμέως προκάλεσε ιδεολογικό «πόλεμο»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2017, 11:26
Κωστής Χατζηδάκης και Νίκη Κεραμέως σε συνεδρίαση τομεαρχών της ΝΔ. Δηλώσεις τους για την Αριστερά τους έβαλαν στο στόχαστρο της λαϊκής Δεξιάς
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αριστερό «άνοιγμα» Χατζηδάκη – Κεραμέως προκάλεσε ιδεολογικό «πόλεμο»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2017, 11:26

Αντιμέτωποι με την «ορθόδοξη» Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας -αλλά και διάφορα τρολ που διαπίστωσαν απόπειρα διείσδυσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χωράφια του ΣΥΡΙΖΑ- βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και η βουλευτής Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες «τόλμησαν» να μιλήσουν ο ένας για τον αείμνηστο Λεωνίδα Κύρκο και η άλλη για τους αγώνες της Αριστεράς.

Πρώτα ο κ. Χατζηδάκης έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αλλο «ατόπημα» αυτό, κατά τους υπέρμαχους της λαϊκής Δεξιάς: έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέντευξη στην φιλοκυβερνητική «Εφ.Συν.». Και τι είπε; Μίλησε για τους «Ρομπέν των Φτωχών» που «έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους», αλλά σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε τον ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο.

Αυτό, σε συνδυασμό με την επιλογή να μιλήσει στην «Εφ. Συν.» και όχι σε ένα δεξιό έντυπο, έβαλε τον αντιπρόεδρο ανάμεσα σε δύο πυρά. Από τη μία οι Συριζαίοι που δεν θέλουν να τους υπενθυμίζουν ότι το κόμμα τους όντως δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό του Κύρκου και του ΚΚΕ Εσωτερικού, μολονότι πολλά σημερινά στελέχη ήταν παλιοί Ρηγάδες. Και από την άλλη οι δεξιοί που δεν είδαν με καλό μάτι την ιδεολογική «νομιμοποίηση» από πλευράς αντιπροέδρου της Αριστεράς του Κύρκου.

Ο κ. Χατζηδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο των ανελέητων social media, που έφθασαν να τον παρομοιάσουν με τον Αρη Βελουχιώτη και να του θυμίσουν τον… Εμφύλιο!

screenshot_21

screenshot_23

Τα ίδια και χειρότερα αντιμετώπισε και η κυρία Κεραμέως, η οποία σε συνέντευξή της σε τοπικό ραδιόφωνο της Κομοτηνής, τόλμησε να μιλήσει για τους αγώνες της Αριστεράς. «Η Αριστερά έχει δώσει σημαντικούς αγώνες στον τόπο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κατ’ ευφημισμόν Αριστερά», είπε η βουλευτής της ΝΔ και μάλιστα έκανε τη σχετική ανάρτηση στο twitter. Ηταν όμως τέτοιες οι αντιδράσεις που την κατέβασε (τώρα δεν υπάρχει στον λογαριασμό της και υφίσταται μόνο ως φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου)

ker2_1

Οι δύο πολιτικοί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και η βουλευτής Επικρατείας και αρμόδια τομεάρχης Παιδείας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον οχετό των social media -που βέβαια ως τέτοιος είναι απλώς ενδεικτικός κάποιου κλίματος και όχι αντιπροσωπευτικός.

Αλλά σε κάθε περίπτωση τα δεξιά (και μετεμφυλιακά) αντανακλαστικά του κόμματός τους είναι υπαρκτά. Ακόμα και αν στις δηλώσεις τους δει κάποιος μια έξυπνη προσπάθεια να φλερτάρει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με αριστερά κοινά, οι αντιδράσεις υπήρξαν ασύμμετρα σκληρές που θα κάνουν όποιον θελήσει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους να το σκεφτεί διπλά και τριπλά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...