434
Η Τζούλι Μπάουμ και ο Τομ Σιλβέστερ είναι μαζί 10 χρόνια, και εργάζονται ως αρχηγοί αποστολών σε δύσκολα ταξίδια (όπως αυτά στην Ανταρκτική) | @BAS_News

Εγινε ο πρώτος γάμος στην Ανταρκτική!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 14:31
Η Τζούλι Μπάουμ και ο Τομ Σιλβέστερ είναι μαζί 10 χρόνια, και εργάζονται ως αρχηγοί αποστολών σε δύσκολα ταξίδια (όπως αυτά στην Ανταρκτική)
|@BAS_News

Εγινε ο πρώτος γάμος στην Ανταρκτική!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 14:31

Ο γάμος έγινε πρωί, και στο γαμήλιο πάρτι σερβιρίστηκε πρωινό με σαμπάνια. Η νύφη πάνω στην πορτοκαλί φούστα του νυφικού της είχε ράψει ένα κομμάτι από παλιό αντίσκηνο.

Καλεσμένοι ήταν τα 18 μέλη της βρετανικής αποστολής στον Ερευνητικό Σταθμό Χάλεϊ, που βρίσκεται στην Ανταρκτική, στις έρευνές του οποίου είχαν συμμετάσχει και οι νεόνυμφοι το 2016. Εφέτος η ερευνητική βάση έκλεισε εξαιτίας ανησυχητικών ρωγμών στον πάγο.

Julie Baum and Tom Sylvester. A British couple have got married in one of the most remote places on Earth in the first wedding in the British Antarctic Territory. See MASONS story MNPOLAR. Polar field guides Julie Baum and Tom Sylvester tied the knot in sub-zero temperatures surrounded by the continent's beautiful snowy mountains. They shared their special day with 18 colleagues living and working at the British Antarctic Survey's (BAS) largest research station. It was the first official wedding on the territory in Adelaide Island with magistrate and Rothera Station Leader Paul Samways performing the ceremony over the weekend.
Το ζευγάρι των νεονύμφων Τζούλι Μπάουμ και Τομ Σιλβέστερ από τη Βρετανία (BRITISH ANTARCTIC SURVEY)

Οι νεόνυμφοι είναι η Τζούλι Μπάουμ και ο Τομ Σιλβέστερ. Και ο γάμος τους στον Νότιο Πόλο της Γης είναι ο πρώτος στην ιστορία που γίνεται σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή. Συγκεκριμένα έγινε στη Νήσο Αδελαΐδα με τελετάρχη τον Πολ Σάμγουεϊς, ειρηνοδίκη και επικεφαλής της Βρετανικής Ερευνητικής Βάσης Ροδέρα, η οποία βρίσκεται στο νησί.

DE7I5UoXUAAj99f
Στιγμιότυπο από την τελετή, με τελετάρχη τον Πολ Σάμγουεϊς, ειρηνοδίκη και επικεφαλής της Βρετανικής Ερευνητικής Βάσης Ροδέρα στην Νήσο Αδελαΐδα της Ανταρκτικής (@BAS_News)

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Τομ κι εγώ εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Ο γάμος αυτός ήταν γραφτό να γίνει στην Ανταρκτική. Δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος στον κόσμο. Λατρεύω τα χιονισμένα βουνά. Όπως λατρεύω και το να βρίσκομαι ανάμεσα σε υπέροχους ανθρώπους», δήλωσε η νύφη για την επιλογή της τοποθεσίας και για τους καλεσμένους της.

«Πάντα θέλαμε ο γάμος μας να ήταν μια μικρή τελετή, προσωπική. Αλλά ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να παντρευτούμε σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη», δήλωσε και ο γαμπρός.

Untitled
Η νύφη στη φούστα του νυφικού της έραψε ένα κομμάτι από παλιό αντίσκοινο, για γούρι (@BAS_News)

Ο τελετάρχης με τη σειρά του δήλωσε: «Εχω περάσει μία θερινή αυστραλιανή περίοδο (σ.σ. Νοέμβριος-Μάρτιος) και μισό ανταρκτικό χειμώνα με το ζευγάρι και αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που έγινα κι εγώ ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας τους. Είναι τιμή για μένα να τελέσω τον γάμο τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...