284
Το στιγμιότυπο από την άφιξη του Αλ. Τσίπρα στο Πεκίνο, όπως δημοσιοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στα social media | Twitter/@PrimeministerGR

Ραντεβού Τσίπρα με Πούτιν, Ερντογάν και Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 07:55
Το στιγμιότυπο από την άφιξη του Αλ. Τσίπρα στο Πεκίνο, όπως δημοσιοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στα social media
|Twitter/@PrimeministerGR

Ραντεβού Τσίπρα με Πούτιν, Ερντογάν και Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2017, 07:55

Αυτή τη φορά ντύθηκε καλύτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας αφίχθη στην κινεζική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) και η εμφάνισή του δεν θύμιζε σε τίποτα το… τουριστικό στιλ της κατά τα άλλα επίσημης επίσκεψής του πέρυσι το καλοκαίρι στη Λαϊκή Κίνα. Ισως γιατί τώρα τα πράγματα είναι οριακά για τη χώρα. Ο ίδιος, με σχετικό tweet, ανέφερε: «Αφιξη στο Πεκίνο για τις εργασίες του Belt And Road Forum. Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας».

Στο Πεκίνο και επί τρεις ημέρες ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κινέζους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν καθώς και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (εδώ το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στο Πεκίνο).

Ο Πρωθυπουργός, που συνοδεύεται στο Πεκίνο από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, θα συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική. κυβέρνηση.

Για την Παρασκευή και το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις του κ. Τσίπρα με εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στο περιθώριο της συνόδου (14 και 15 Μαΐου), ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων.

Το Σάββατο προβλέπονται διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη προβλέπονται συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Την Κυριακή θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο του Belt and Road Forum ενώ τη Δευτέρα σε στρογγυλή τράπεζα και σε γεύμα εργασίας στα πλαίσια του φόρουμ.

Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από το Πεκίνο για την Αθήνα τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...