287
O Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του την Κυριακή, όταν τιμήθηκε με το Βραβείο Θάρρους για το 2017 από τη βιβλιοθήκη Τζον Φ. Κένεντι στη Βοστόνη. Επόμενος σταθμός Ιταλία! | REUTERS/Brian Snyder

Διακοπές και ομιλία με €850 εισιτήριο για τον Ομπάμα στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 10:00
O Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του την Κυριακή, όταν τιμήθηκε με το Βραβείο Θάρρους για το 2017 από τη βιβλιοθήκη Τζον Φ. Κένεντι στη Βοστόνη. Επόμενος σταθμός Ιταλία!
|REUTERS/Brian Snyder

Διακοπές και ομιλία με €850 εισιτήριο για τον Ομπάμα στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 10:00

Εμφανίσεις και ομιλίες με αλμυρό εισιτήριο, ταξίδια σε όλο τον κόσμο, διακοπές διαρκείας.

Η ζωή του Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο δεν διαφέρει ουσιαστικά από αυτήν των προκατόχων του, εκτός ίσως αν εξαιρέσει κανένας τις μετρημένες παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα, λόγω των ειδικών συνθηκών, της ασύμμετρης προεδρίας Τραμπ.

Επόμενη στάση για τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ το Μιλάνο, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Εφτασε με ιδιωτικό τζετ, κινείται στους δρόμους της πόλης με συνοδεία αυτοκινήτων και ελικοπτέρου, και πρόκειται να μείνει στην προεδρική σουίτα ξενοδοχείου που κοστίζει 8.400 ευρώ τη βραδιά. Μετά την άφιξή του επισκέφτηκε την Αμβροσιανή Πινακοθήκη και τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Σήμερα Τρίτη πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον 3.500 τυχερών ακροατών οι οποίοι πλήρωσαν 850 ευρώ έκαστος για ένα εισιτήριο. Η ομιλία αναμένεται να αποδώσει γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για το Ιδρυμα Ομπάμα «για την ανανέωση και την παγκόσμια πρόοδο».

Αυτού του είδους η καριέρα δεν είναι πρωτοφανής για πρώην προέδρους. Στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, που παλαιότερα είχε ταχθεί υπέρ του περιορισμού της ισχύος των μεγαλοτραπεζιτών της Γουόλ Στριτ, αλλά έφτασε να αποδέχεται αδρή αμοιβή για να μιλήσει ενώπιόν τους, η αντίφαση είναι έντονη και έχει επικριθεί ακόμα και από τους New York Times.

Ανάμεσα στις διακοπές με πασίγνωστους φίλους, όπως τον Μπρους Σπρίνγκστιν, τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και την Οπρα Γούινφρεϊ, και σε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, ο Ομπάμα κάνει και λίγο πολιτική.

Στο Μιλάνο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ματέο Ρέντσι, τον τέως πρωθυπουργό που ετοιμάζει δυναμική επιστροφή, ενώ στις 25 Μαΐου αναμενόταν να συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ.

Πριν όμως το Βερολίνο, προηγείται άλλη μια σύντομη περίοδος διακοπών, σε ένα ανακατασκευασμένο ιταλικό χωριό, το Μπόργκο Φινοτσιέτο, που έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο –και πανάκριβο- αποκλειστικό συγκρότημα διακοπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...