248
Συμφωνία εντός των επομένων ημερών βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος |

Τζανακόπουλος: «Συμφωνία μέχρι την Κυριακή»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 21:53
Συμφωνία εντός των επομένων ημερών βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος |

Τζανακόπουλος: «Συμφωνία μέχρι την Κυριακή»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 21:53

Μέχρι την Κυριακή μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές κάνουν βήματα προς τα πίσω για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. «Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμόσουμε τα μέτρα που εκείνο ζήτησε» υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν ζητεί αυτά τα μέτρα» και επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έδωσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός ότι «τα μέτρα θα ψηφιστούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες από τη μη εφαρμογή των μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ, εφόσον το Ταμείο δεν μείνει στο πρόγραμμα.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι την Κυριακή μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με τους δανειστές για την τεχνική συμφωνία. «Φτάσαμε στα πολιτικά μας όρια στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας» σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει πρόβλημα στη Βουλή με την ψήφιση των μέτρων είπε «προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» Δεν καταφέραμε να κάνουμε όσα θέλαμε, αλλά κάναμε πάρα πολλά» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του σημειώνοντας ότι στη συμφωνία θα υπάρξουν και μέτρα που δεν θα ήταν στην επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εάν βρισκόμασταν σε καθεστώς οικονομικής κανονικότητας… «Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα που δεν θα ήταν ποτέ επιλογή μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...