346
|

Ταϊλάνδη: Η χελώνα που ήταν όνομα και πράγμα… τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 00:48

Ταϊλάνδη: Η χελώνα που ήταν όνομα και πράγμα… τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 00:48

Πολλοί Ταϊλανδοί πιστεύουν ότι, πετώντας νομίσματα σε θαλάσσιες χελώνες, αποκτούν καλοτυχία και μακροζωία. Αυτή ακριβώς η πρόληψη κόντεψε να κοστίζει τη ζωή της «Τράπεζας», μιας 25χρονης θαλάσσιας χελώνας που ζει σε μια λίμνη στη μικρή πόλη Σρι Ράτσα της Ταϊλάνδης, στο κέντρο προστασίας άγριας φύσης «Τσονμπούρι».

Φαίνεται ότι η χελώνα κατάπινε σχεδόν κάθε κέρμα που πετούσαν ντόπιοι και επισκέπτες τα τελευταία χρόνια -κάνοντας μια ευχή- με αποτέλεσμα να κρύβει στο στομάχι της τελικά 915 νομίσματα! Δικαίως, λοιπόν, απέκτησε το παρατσούκλι «Τράπεζα».

zjw5t5udijrykcqwzqof
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 915 νομίσματα στο στομάχι της! (REUTERS/Athit Perawongmetha)

Τα κέρματα, με το πέρασμα των χρόνων, δημιούργησαν μια μεγάλη μεταλλική μπάλα βάρους πέντε κιλών, με αποτέλεσμα να ραγίσει το κάτω μέρος του καβουκιού της, καθώς μόνο το δικό της βάρος είναι 59 κιλά.

Βλέποντας τη χελώνα να δυσκολεύεται να κινηθεί, οι υπεύθυνοι του κέντρου άρχισαν να υποψιάζονται το πρόβλημα και έτσι την μετέφεραν σε κτηνιατρείο, όπου μετά από ακτινογραφίες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον λόγο που είχε φουσκώσει αφύσικα.

2017-03-06T130420Z_1915480793_RC1551197CB0_RTRMADP_3_THAILAND-TURTLE
Για καλή της τύχη, την ανέλαβαν κτηνίατροι της σχολής του πανεπιστημίου Τσουλαλόνγκορν (REUTERS/Athit Perawongmetha)

Τους τελευταίους μήνες τα τοπικά μέσα άρχισαν να αναδημοσιεύουν την ιστορία της και έτσι, χάρη σε δωρεές που έφτασαν τα 428 ευρώ, η «Τράπεζα» κατάφερε να χειρουργηθεί.

2017-03-06T125037Z_114566619_RC12999311C0_RTRMADP_3_THAILAND-TURTLE
Μια μικρή τομή στο στομάχι της από όπου λίγα-λίγα έβγαιναν τα νομίσματα (REUTERS/Athit Perawongmetha)

Οι κτηνίατροι κατάφεραν από μια τομή 10 εκατοστών στο στομάχι της να αφαιρέσουν τον μικρό «θησαυρό» από παλιά, διαβρωμένα και ολοκαίνουργια νομίσματα.

Η επέμβαση, που κράτησε τέσσερις ώρες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έτσι πλέον η χελώνα αναρρώνει αργά και σταδιακά.

Δυστυχώς η ταλαιπωρία της δεν τελειώνει εδώ. «Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί έναν μήνα για να είμαστε βέβαιοι θα έχει αναρρώσει πλήρως», δήλωσε η Νανταρίκα Τσανσούε, υπεύθυνη της κτηνιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Τσουλαλόνγκορν, όπου χειρουργήθηκε, προσθέτοντας ότι η χελώνα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε φυσιοθεραπείες για έξι μήνες, μέχρι να επανέλθει πλήρως.

Προς το παρόν οι υπεύθυνοι δεν έχουν υπολογίσει τη συνολική αξία των νομισμάτων…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...