313
| INTIMENEWS

«Τάμα του Eθνους»: Με εντολή Μητσοτάκη αποσύρθηκαν οι υπογραφές της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 14:31

«Τάμα του Eθνους»: Με εντολή Μητσοτάκη αποσύρθηκαν οι υπογραφές της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2017, 14:31

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκατασταθεί η τάξη, ή τέλος πάντων, να μη θαμπώσει και πάλι το μήνυμα που θέλει ο πρόεδρος να εκπέμπει η… νέα Νέα Δημοκρατία, αυτό του εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Η πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ να συνυπογράψουν ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας για το περίφημο «Τάμα του Εθνους», για την ανέγερση του φαραωνικών διαστάσεων ιερού ναού Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα, η οποία εκκρεμεί εδώ και δύο αιώνες, προκάλεσε ποικίλα σχόλια περί αναχρονισμού και θρησκοληψίας και ανάγκασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέμβει.

Με εντολή του κ. Μητσοτάκη, οι 16 βουλευτές του κόμματος που συνυπέγραφαν την ερώτηση για την εκπλήρωση του «Τάματος του Εθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα» απέσυραν την υπογραφή τους.

Αρχικά την ερώτηση είχαν υπογράψει οι: Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Δείτε εδώ την ερώτηση όπως υποβλήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη αντίδραση από την ηγεσία του κόμματος, τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ερώτησης όσο και για το γεγονός ότι οι 16 βουλευτές της ΝΔ φάνηκε να συμπαρατάσσονται με τον Δημήτρη Καμμένο των Ανεξ. Ελλήνων και τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.

Η απόσυρση των υπογραφών έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης από το γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το ερώτημα βέβαια παραμένει. Το υπογράφουν οι Καμμένος και Νικολόπουλος.

Η ερώτηση αφορά την «υπόσχεση» που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Αργους σχετικά με την ανέγερση ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης. Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «η εκπλήρωση της ηθικής αυτής υποχρέωσης της πολιτείας» και αν διασώζονται έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση από το 1834 έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...