433
Βούτσης, Τσίπρας, Τσακαλώτος, ένα πολιτικό τρίγωνο σε παλαιότερες πιο καλές στιγμές | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τι κρύβει η κόντρα Βούτση – Τσακαλώτου

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 2 Φεβρουαρίου 2017, 09:01
Βούτσης, Τσίπρας, Τσακαλώτος, ένα πολιτικό τρίγωνο σε παλαιότερες πιο καλές στιγμές
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τι κρύβει η κόντρα Βούτση – Τσακαλώτου

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 2 Φεβρουαρίου 2017, 09:01

Γενικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι άνθρωπος με χιούμορ. Μαύρο χιούμορ ή ποδοσφαιρικό χιούμορ, αλλά πάντα χιούμορ. Ισως να το επιστρατεύει ως μηχανισμό αποφόρτισης – δεν είναι και λίγο να πρέπει να μιλάς και να «διαπραγματεύεσαι» με τον Σόιμπλε, οπότε ο Πάμπλο ο Γκαρσία είναι ένα καταφύγιο. Αλλά χιούμορ τη νύχτα στη Βουλή δεν είχε ο συμπαθής Ευκλείδης. Ηταν έξαλλος.

Οταν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής τον λόγο για να απαντήσει στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την «ομολογία» του –όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ– στο πρακτορείο Bloomberg, ότι το ένα τρίτο των δεσμεύσεων του προγράμματος δεν έχει υλοποιηθεί από την Αθήνα, ο Νίκος Βούτσης απέρριψε το αίτημα και κάλεσε τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Ολομέλειας.

«Αυτό είναι απαράδεκτο», φώναξε ο Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τον Βούτση. Κανένα χιούμορ, απλή οργή.

«Το “όχι” όχι σε μένα… Εκφράσεις περί “απαράδεκτου” και άλλα πράγματα είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, καθήστε κάτω», ανταπέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, αλλά αυτόν δεν τον λες και χιουμορίστα ασχέτως αν φυσιογνωμικά έχει κάτι από χωρατατζή μπάρμπα.

Καβγάς κανονικός, με τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα να επιχειρεί ο ίδιος να βάλει ένα τέλος στην πρωτοφανή εσωκομματική ένταση, ψελλίζοντας προς τον ωρυόμενο από τα «ορεινά» υπουργό Οικονομικών, ένα φιλικό «κάθησε».

https://www.youtube.com/watch?v=5XmfNMLKdy4

Ολα αυτά θα ήταν ίσως ένα επεισόδιο που δικαιολογείται και από την κούραση, άλλωστε είχε περάσει η ώρα και είχαν ακουστεί τα μύρια όσα στη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Αλλά είχε προηγηθεί το από τηλεοράσεως άδειασμα του Βούτση στον Τσακαλώτο για την περιβόητη επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους Θεσμούς που δημοσιοποίησε το Bloomberg. Οταν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής για το πόσα τελικά από τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα, ο κ. Βούτσης απάντησε «ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο για την επιστολή του».

Η αλήθεια είναι ότι από το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Τσακαλώτο ουδέποτε διαψεύστηκε το ρεπορτάζ του Bloomberg που ανέφερε ότι σε επιστολή του προς τους Θεσμούς παραδεχόταν ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο το ένα τρίτο των προαπαιτούμενων, άρα αμφισβητούσε εμπράκτως το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά και φταίει το κακό ΔΝΤ που ζητά κι άλλα.

Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο κ. Βούτσης είναι «προεδρικός», άνθρωπος που απηχεί σταθερά τις απόψεις του κ. Τσίπρα, αν δεν τις καθορίζει κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις.

Και είναι επίσης αλήθεια, ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Ισως γι’ αυτό και μέσα στη νύχτα, οι γνωστές «κυβερνητικές πηγές» έτρεχαν από το Μαξίμου να διαβεβαιώσουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι σχέσεις Τσακαλώτου και Τσίπρα «είναι άριστες». Είναι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...