236
| Menelaos Myrillas / SOOC

Δεκτό από τον Αρειο Πάγο το αίτημα 15 αντεισαγγελέων για Ολομέλεια επί των ορίων ηλικίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2017, 20:16

Δεκτό από τον Αρειο Πάγο το αίτημα 15 αντεισαγγελέων για Ολομέλεια επί των ορίων ηλικίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2017, 20:16

Ο αναβρασμός στη Δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα κρατήσει για καιρό, αφού το ζήτημα της παράτασης του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστικών συντηρείται στην επικαιρότητα. Και αυτό παρά τη ρητή απαγόρευση από το Σύνταγμα και την ξεκάθαρη αρνητική δημόσια τοποθέτηση – τουλάχιστον τρεις φορές-  του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συζητηθεί μόνο σε περίπτωση συνταγματικής αναθεώρησης.

Τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος kathimerini.gr, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έκανε δεκτό το αίτημα δεκαπέντε αντεισαγγελέων του ανωτάτου δικαστηρίου, και συγκαλεί για τις 8 Φεβρουαρίου την Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη της (17 συνολικά) για το θέμα που έχει ανακύψει με πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για την παράταση των ορίων ηλικίας.

Το αίτημα για τη σύγκληση και της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είχαν θέσει προ ημερών δεκαπέντε από τους δεκαεπτά συνολικά υπηρετούντες στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου στη λογική ότι και αυτοί οφείλουν να πάρουν θέση για ένα θέμα που ανακινείται για πρώτη φορά από τότε που ισχύουν οι συνταγματικές διατάξεις.

Παράλληλα αναμένεται να οριστεί και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου η οποία προ ημερών αναβλήθηκε με επίσημη αιτιολογία ότι δεν είχε ετοιμαστεί η εισηγήτρια αντιπρόεδρος του ΑΠ Ειρήνη Κιουρτσόγλου. Πάντως η πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, τις δικαστικές ενώσεις, (και των ανωτάτων δικαστηρίων) πανεπιστημιακούς και πολιτικά κόμματα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...