223
|

Χρυσόγονος: «Πύρρειος νίκη τα χαμηλά πλεονάσματα – χάσαμε τις τράπεζες»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 11:32

Χρυσόγονος: «Πύρρειος νίκη τα χαμηλά πλεονάσματα – χάσαμε τις τράπεζες»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 11:32

Το κυβερνητικό αφήγημα για τις επιτυχίες της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015, οπότε κατά τη γραμμή ανάλυσης του Μαξίμου επιτεύχθηκαν στόχοι για χαμηλότερα πλεονάσματα, αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Πήραμε χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά αυτό ήταν μια πύρρειος νίκη, γιατί χάσαμε 20 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπήρξε και αφελληνισμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» παραδέχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσόγονος.

Ο ίδιος τόνισε επίσης την ανάγκη να βρεθεί σύντομα συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για να κλείσει η αξιολόγηση και να «πάρει μπροστά», όπως είπε, η ελληνική οικονομία. Εξήγησε ότι «για να βάλει ένας ξένος τα ωραία του λεφτά πρέπει να του δώσει σχετική ασφάλεια το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να συμφωνούν σε βασικούς άξονες και να μην βρίσκεται προ εκπλήξεων μετά από μερικά χρόνια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Χρυσόγονος αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς και τη χρησιμότητα των επαφών που είχαν ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Καμμένος στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ένα άλλο στοιχείο για το οποίο θριαμβολογεί το Μαξίμου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος» με την εκλογή του Τραμπ και τις παρεμβατικές του λογικές, τονίζοντας ότι «επειδή καταφέρεται κατά της γερμανικής ηγεμονίας δεν σημαίνει ότι αυτό μας συμφέρει». «Δεν είναι άσπρο μαύρο, ούτε παιδικό παιχνίδι η εξωτερική πολιτική» σημείωσε.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...