323
Στιγμιότυπο από της οδομαχίες πέριξ του Πολυτεχνείου | INTIMENEWS/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οδομαχίες και προσαγωγές μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 15:03
Στιγμιότυπο από της οδομαχίες πέριξ του Πολυτεχνείου
|INTIMENEWS/ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οδομαχίες και προσαγωγές μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 15:03

Σε 23 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Και αργά το βράδυ κατέφερε να περιορίσει τους αντιεξουσιαστές στην Πλατεία Εξαρχείων.

Το «τελετουργικό» των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, τηρήθηκε και εφέτος: χιλιάδες αστυνομικοί για την τήρηση της τάξης, ένταση από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, κλειστοί δρόμοι και προαναγγελία (και παραγματοποίηση) σοβαρότερων επεισοδίων το βράδυ στο θερμοκήπιο τέτοιων δράσεων, στα Εξάρχεια. Σημειώθηκαν οδομαχίες με μολότοφ και… βεγγαλικά αντιεξουσιαστών κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απαντούσαν με δακρυγόνα, στο σύνηθες σημείο της οδού Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Στα Εξάρχεια ήταν συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός αντιεξουσιαστών, κυρίως στην πλατεία και τα γύρω στενά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες νεαρών που βρέθηκαν στην οδό Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Σινά. Στα Προπύλαια, από την οδό Πανεπιστημίου, είχαν συγκεντρωθεί μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

186690

Για όσους αμφέβαλλαν ότι θα υπάρξουν επεισόδια πάντως, ομάδες αντιεξουσιαστών φρόντισαν να τοποθετήσουν φυλλάδια σε αυτοκίνητα στους δρόμους των Εξαρχείων προειδοποιώντας ότι αυτά κινδυνεύουν: «Αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένη ημέρα, που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους», ανέφερε το απειλητικό σημείωμα.

upl58467f1a3ceb1
Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Έρμαιο στις διαθέσεις των γνωστών – αγνώστων έγινε, για άλλη μια φορά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κέντρο της Αθήνας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. «Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους ότι με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...