466
Ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων Κώστας Κατσίκης σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή. Πάλι ενάντια στο Σύμφωνο Συμβίωσης... | Alexandros Michailidis / SOOC

Το ομοφοβικό κρεσέντο του Κατσίκη και η… σιωπή του Κοντονή

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 14:55
Ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων Κώστας Κατσίκης σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή. Πάλι ενάντια στο Σύμφωνο Συμβίωσης...
|Alexandros Michailidis / SOOC

Το ομοφοβικό κρεσέντο του Κατσίκη και η… σιωπή του Κοντονή

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 14:55

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής καθόταν στα υπουργικά έδρανα ανέκφραστος. Ο υπουργός. Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανέκφραστος. Την ίδια ώρα ο συμπολιτευόμενος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, άφηνε με το στόμα ανοιχτό την εθνική αντιπροσωπεία, όταν επιχειρώντας να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματός του να καταψηφίσει τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών, επιδιδόταν σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα.

Βασικό επιχείρημα του κ. Κατσίκη για το «Οχι» των ΑΝΕΛ στην οδηγία που αφορά στην ίση μεταχείριση στην εργασία -και στα επιδόματα- ήταν ότι μέσω αυτής ανοίγει ο δρόμος για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Αλγεινή δε εντύπωση προκάλεσε η άποψή του περί ανάγκης «οριοθέτησης», δηλαδή περιορισμού, του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή, ως αγορητής των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις, ενώ διερωτήθηκε: «Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α’ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος».

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;», συνέχισε ο κ. Κατσίκης, απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Προκάλεσε έτσι την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να του αντιστρέψει το ερώτημα, λέγοντας «γιατί δεν μπορεί;».

Ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων, κατέληξε στο ίδιο ύφος με μία δόση εθνικισμού, λέγοντας: «Πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το νόμο για το Σύμφωνο Ομόφυλων θα καταψηφίσουμε και σήμερα τα άρθρα 1-2-3-4 που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο. Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας».

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, αίσθηση προκάλεσε σε όλο αυτό η στάση, όχι μόνο του υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παρότι εμφανίζονται ως φανατικοί οπαδοί της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρέμειναν αμέτοχοι και σιωπηλοί στο κρεσέντο του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Μοναδική εξαίρεση, σημείωσε η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Ναντίν Χαρδαλιά, αποτέλεσε ο Γιώργος Βαρεμένος, που ως προεδρεύων του σώματος, άδραξε την ευκαιρία να διερωτηθεί με ειρωνική διάθεση εάν για την πρόσληψή του κάποιος θα πρέπει να υποβάλλει και πιστοποιητικό για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οσο για τον κ. Κοντονή, αυτός αρκέστηκε να πει πως «μεε τους ΑΝΕΛ διαφωνούμε σε κάποια θέματα». Τα δικαιώματα των πολιτών είναι φαίνεται «κάποια θέματα» για τον υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…

Εκείνος που δεν χαρίστηκε στον Κώστα Κατσίκη ήταν προς τιμήν του ο κ. Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρώων, που του απάντησε για το σαρκαστικό του σχόλιο περί του IQ του νωρίτερα. «Κρίνει προφανώς ο κ. Κατσίκης από το δικό του IQ, έχει μείνει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει», τόνισε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...