309
Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι | REUTERS/Philippe Wojazer

Παρίσι/ Αγριες συμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 21:23
Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι
|REUTERS/Philippe Wojazer

Παρίσι/ Αγριες συμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 21:23

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώνονται το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Παρίσι, όσο και σε άλλες γαλλικές πόλεις, μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρυθούν για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του «απαράδεκτου» σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας, 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, ενώ 300 κουκουλοφόροι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα που σχεδόν 15.000 άνθρωποι είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Στο Twitter υπάρχουν αρκετές αναφορές για επεισόδια και σε άλλες πόλεις, όπως η Λιόν, η Ναντ και η Ρεν. Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά αναφέρει στον προσωπικό της λογαριασμό, πως έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία ενώ υπάρχουν και 33 τραυματίες στην πόλη Ρεν.  

Στο αεροδρόμιο Ορλί της πρωτεύουσας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γαλλίας, οι αεροπορικές εταιρίες είχαν ειδοποιηθεί να περικόψουν το 20% των πτήσεων, αν και η κυκλοφορία διεξάγεται ως επί το πλείστον κανονικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια του Παρισιού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε πως έγιναν συνολικά «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με αποφασιστικότητα» αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λιόν.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (3 Μαΐου). Η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Χομρί, έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...