411
Από το... τσιμέντωμα της Ακρόπολης | George Vitsaras / SOOC

Τσιμέντα στον Παρθενώνα, αλουμίνια στις Καρυάτιδες

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 1 Νοεμβρίου 2020, 20:52
Από το... τσιμέντωμα της Ακρόπολης
|George Vitsaras / SOOC

Τσιμέντα στον Παρθενώνα, αλουμίνια στις Καρυάτιδες

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 1 Νοεμβρίου 2020, 20:52

Είναι για όλα ικανός. Αφού έχει καταφέρει να συνδυάσει σε εφαρμοσμένη πολιτική δύο πλήρως ασυμβίβαστα δόγματα, όπως της Ακροδεξιάς και του Νεοφιλελευθερισμού, θα κωλώσει τώρα σε πιο επουσιώδη πράγματα; Οπως, για παράδειγμα, να ανεβάσει πενήντα θηριώδεις μπετονιέρες πάνω στην Ακρόπολη και να την τσιμεντώσει ως επάνω και να την κάνει σαν σκεπαστό γερμανικό πολυβολείο της Κατοχής; (Η σωστή λέξη είναι «τσιμεντάρει», αλλά αφού όλες οι αναρτήσεις επιμένουν ότι ο Μητσοτάκης «τσιμεντώνει» την Ακρόπολη, υιοθετώ την ορολογία τους για να προχωρήσει η συζήτηση.)

Ο Κυριάκος, το λοιπόν, τσιμεντώνει την Ακρόπολη. Γιατί; Ετσι, από βίτσιο. Διότι γεννήθηκε για την καταστροφή, διότι (αντί για φωτιά) βρέχει μπετόν στη στράτα του. Κι επειδή μετά τα μπετά στις οικοδομές ακολουθούν άλλες ειδικότητες, λίαν συντόμως θα εμφανιστούν οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι σοβατζήδες (για χοντρό και ψιλό), οι αλουμινάδες και οι πλακάδες. Ανεπιβεβαίωτες (αλλά εξαιρετικά επίφοβες) πληροφορίες επιμένουν ότι θα βάλουν σοβατεπιά στη βάση του Παρθενώνα, γύψινα γύρω-γύρω από τις Καρυάτιδες, κουφώματα με διπλά τζάμια και σήτες στα Προπύλαια και ότι θα στρώσουν με γυαλιστερό χρυσαφί πλακάκι το πάτωμα του ναού της Απτέρου Νίκης. 

Θα μου πείτε τώρα ότι το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η Μενδώνη απάντησαν διεξοδικά για το τι συμβαίνει πάνω στον Ιερό Βράχο. Αλλά οι απαντήσεις των ακροδεξιο-νεοφιλελεύθερων δεν έχουν την παραμικρή αξία. Δίδονται μόνο και μόνο για να καλύψουν τα αίσχη και τις ντροπές τους. Οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν. Εβγαλε, βέβαια, ανακοίνωση και ο Μανόλης Κορρές, ο κατ’ εξοχήν γνώστης και προστάτης της Ακρόπολης από το ’70. Στην οποία εξηγεί ότι δεν υπάρχει «τσιμέντωμα», ότι η παρέμβαση αυτή ήταν δική του πρόταση, ότι κινείται ακριβώς στα χνάρια της αρχαίας κατασκευής και ότι οι εργασίες αυτές έχουν την πλήρη έγκριση του ΚΑΣ διότι προστατεύουν τον χώρο και υποβοηθούν τους επισκέπτες. 

Ε και; Ας τα λέει ο Κορρές. Στο κάτω κάτω, τι είναι ο Κορρές; Ενας Τσιόδρας της αρχαιολογίας. Ο οποίος (Τσιόδρας) πουλά δήθεν επιστήμη για να κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη. Το ίδιο κάνει κι ο Κορρές. Αμ τα μέλη του ΚΑΣ, τι είναι δηλαδή; Ο αντίστοιχος Γώγος, Μαγιορκίνης, Κοτανίδου και Μόσιαλος της αρχαιολογίας. Κι όπως εκείνοι οι γιατροί κάνουν διπλή διατεταγμένη υπηρεσία για τον κορονοϊό (προωθούν παγκοσμίως τα τσιπάκια του Μπιλ Γκέιτς και τοπικά δίνουν πόντους στον Κυριάκο), έτσι και τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδοτούν για να γίνει η Ακρόπολη τσιμεντένιο και χρυσοποίκιλτο Μέγαρο Τραμπ για το βίτσιο του Μητσοτάκη. Μόνο οι «ευαίσθητοι πολίτες» ξέρουν για την Ακρόπολη, όπως μόνο ο Πετράκος ξέρει για τη (δήθεν) πανδημία. Α, και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά… 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News