375
Μέχρι αργά τη νύχτα πάλευαν με τις φλόγες στο Παρίσι. Δεν σεβάστηκαν ούτε ότι την ίδια ώρα είχε «Survivor» | REUTERS/Philippe Wojazer

Ο τηλεοπτικός επαρχιωτισμός μας

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 15 Απριλίου 2019, 23:43
Μέχρι αργά τη νύχτα πάλευαν με τις φλόγες στο Παρίσι. Δεν σεβάστηκαν ούτε ότι την ίδια ώρα είχε «Survivor»
| REUTERS/Philippe Wojazer

Ο τηλεοπτικός επαρχιωτισμός μας

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 15 Απριλίου 2019, 23:43

Ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού καίγεται. Η ανθρωπότητα παρακολουθεί σοκαρισμένη. Όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη (όχι μόνο τα διεθνή) μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από το Παρίσι. Ορισμένα επενδύουν την κάλυψη με συνεντεύξεις ειδικών που εξηγούν τι ακριβώς σημαίνει η Παναγία των Παρισίων για την ανθρωπότητα.

Όχι εδώ. Τα ελληνικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας παραμένουν συνεπή στον επαρχιωτισμό μας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν νεκροί ή, ακόμα καλύτερα, δεν εμπλέκονται Έλληνες έστω και τρίτης γενιάς, η βραδιά κυλάει κανονικά στη βαλκανική μας μακαριότητα. Στο ραδιοφωνικό μαγκαζινο του ΣΚΑΙ έκαναν και χιούμορ με την Παπακώστα και την αναφορά της στη Μονμάρτρη.

Ο ΣΚΑΙ έκανε μία μικρή έκτακτη αναφορά. Το Open έκανε δύο. Άλλες τόσες και η ΕΡΤ. Ωστόσο κανένα κανάλι δεν έκανε έκτακτη εκπομπή για το γεγονός που συγκλονίζει τον πλανήτη. Όχι, δηλαδή, μία ειδησεογραφική αναφορά, αλλά εκπομπή με μαρτυρίες, ιστορικά στοιχεία κ.λ.π. Προφανώς οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν ότι όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα, θα το παρακολουθήσει από τον υπολογιστή του. Εντάξει. Μόνο μη μας πουλάνε εγκυρότητα, αμεσότητα και δημοσιογραφικό προφίλ υψηλού επιπέδου. Μέχρι «Τατουάζ», «Survivor» και «Master Chef». Για κάτι παραπάνω υπάρχουν τα ξένα κανάλια και το Διαδίκτυο.

Για του λόγου το αληθές, να τι μετέδιδαν τα ελληνικά δίκτυα στις 23.00 της Δευτέρας, όταν ο πλανήτης είχε στρέψει τα μάτια του στο Παρίσι.

ΕΡΤ 1. Η εκπομπή «Επόμενη Μέρα» με φιλοξενούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και θέμα (τι άλλο;) το σκάνδαλο Novartis. Ο,τι καίει τον καθένα. Έκαναν έκτακτη αναφορά στην πυρκαγιά. Είχαν στείλει απεσταλμένο στο Βιετνάμ να καλύψει τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν εκπομπή για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

ΕΡΤ 2. Το «Fargo». Καλή σειρά, προφανώς το κανάλι δεν ήθελε να κρατήσει σε αγωνία τους τηλεθεατές που περίμεναν το επεισόδιο.

ΕΡΤ 3. Ειδήσεις από την Περιφέρεια. Αν μη τι άλλο, το κοινό καίγεται να ενημερωθεί για τον χορευτικό σύλλογο από τη Βέροια.

Alpha. «Το τατουάζ». Ανάβει φωτιές ο Ντάνος.

Antenna. «Πέτα τη φριτέζα». Καυτό. Ξέρεις τι μπορεί να κάψει μία φριτέζα;

Οpen. Ένα σύντομο έκτακτο δελτίο στις 21.00. Και μετά ταινία με τον Ράσελ Κρόου. «Οι επόμενες τρεις μέρες». Ναι, σε τρεις μέρες θα σβήσει η φωτιά.

ΣΚΑΙ. «Survivor», φυσικά. Τι να σου πει η Παναγία των Παρισίων όταν έχει Δαλάκα με το τουρκικό φλερτ;

Star. Υπήρχε περίπτωση να βγάλει το «Master Chef» για να δείξει εικόνες από το Παρίσι; Θα τους έκαιγαν ζωντανούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News