435
|

Καλώς ήλθατε στο μπαλκόνι της πραγματικής πολιτικής

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 9 Φεβρουαρίου 2021, 12:39

Καλώς ήλθατε στο μπαλκόνι της πραγματικής πολιτικής

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 9 Φεβρουαρίου 2021, 12:39

Οπως έγραψε ο φίλος ο Περικλής Κοντόγγονας, στη συγκέντρωση δεν θα είναι ο τοπικός βουλευτής ή ο τοπικός κομματάρχης, για να ευχαριστήσουν τον αρχηγό και να έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί του 10-15 λεπτά –γιατί τόσο κρατάνε αυτά τα τραπέζια, πριν ο αρχηγός πει ότι «έχουμε βαρύ πρόγραμμα και πρέπει να προλάβουμε».

Κι από δίπλα δεν θα είναι και οι παρατρεχάμενοι του τοπικού βουλευτή ή του τοπικού κομματάρχη που θέλουν να έχουν μετά να λένε ότι «έφαγαν με τον αρχηγό ψάρια», όπως έλεγε ο Βασίλης στον Τάσο στις «Δάφνες και Πικροδάφνες».

Και στο τραπέζι, εκτός από τον βουλευτή, δεν θα κάτσει και ο πρόεδρος της Τοπικής και ο πολιτευτής, και ο wannabe πολιτευτής, και όλο το συμβούλιο της Τοπικής μαζί με τις κυρές και τους αντράδες τους, κι άμα έχει και Νομαρχιακή, δεν θα κάτσει και όλο το συμβούλιο της Νομαρχιακής και η ανιψούλα του προέδρου της Τοπικής που σηκώνει τα τηλέφωνα 5 με 7 τις Τετάρτες στην Τοπική και θέλουμε να τη βάλουμε σε κάνα stage. Μαζί κι ο παπάς και ο δάσκαλος. Και δεν θα περάσουν να χαιρετήσουν τον αρχηγό και διάφοροι μαϊντανοί-παραγονταραίοι για να πει ο καθένας τον καημό του. Βάλτε και τρεις-τέσσερις που στριμωχτήκανε και ανεβήκανε στη σκάλα με τους άλλους –«μαζί είμαστε όλοι».

Και αν εκτός από την 20άδα που είδαμε στο μπαλκόνι του σπιτιού στην Ικαρία, δεν υπήρχε άλλη μια ντουζίνα στο σαλόνι, μισή στην κουζίνα και μια τετράδα κλεισμένη, η συγκέντρωση στο σπίτι του Στεφανάδη ήταν μια μεγάλη αποτυχία. 

Οσοι πριν από τις φωτογραφίες του μπαλκονιού της Ικαρίας πιστεύατε ότι είναι αλλιώς, καλωσορίσατε στον πραγματικό κόσμο. Εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακούσει για χιλιοστή φορά πώς ενώ όλος ο κόσμος ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ «εμείς τσακωνόμαστε για χάρη της ΝΔ και το κάναμε, όχι μόνο για εσένα, Κυριάκο, αλλά και για τον πατέρα σου, που τον ψηφίζαμε όλοι στο σόι». 

Εκεί που για να βγει ο γιατρός, έχει κάνει μέχρι και δέκα χιλιάδες δωρεάν εξετάσεις. Και ο αρχηγός το ξέρει. Οπως ξέρει πόσα παιδιά ο πατέρας του βάφτισε στην Κρήτη μέχρι να βγει πρωθυπουργός. Και ξέρει ότι πριν από την επίσκεψη το έταξε: «Οταν έρθει ο αρχηγός, θα σε καλέσω για να φάμε. Αλλά κοίτα. Μην κουβαλήσεις όλο σου το σόι». Αλλά τι να πει όταν ήρθε με τη γυναίκα του, που του είχε πει «όταν έρθει, θέλω να τον δω από κοντά»; 

Στο μπαλκόνι του Στεφανάδη επιτελείτο παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ταυτόχρονα, μια 20άδα ανθρώπων ζούσε τη στιγμή της ζωής της. Εξοργιστικό για όσους τόσο καιρό κλείστηκαν στα σπίτια τους; Σίγουρα. Επικοινωνιακά λάθος; 100%. Τόσο, όμως, βγαλμένο μέσα από την καθημερινότητα, που είναι σαν ταινία που βλέπεις για χιλιοστή φορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News