587
O Αμβρόσιος σώζει τον Τσίπρα. Ως πότε; | CreativeProtagon

Του έμεινε μόνο ο σύντροφος Αμβρόσιος

O Αμβρόσιος σώζει τον Τσίπρα. Ως πότε;
|CreativeProtagon

Του έμεινε μόνο ο σύντροφος Αμβρόσιος

Με το που έγινε γνωστό ότι στο Μάτι έχουμε νεκρούς, τρεις ήταν οι γραμμές άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν υπάρχουν γραμμές άμυνας όταν μιλάμε για νεκρούς, για 87 νεκρούς, αλλά στον σοσιαλιστικό παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρχουν νεκροί και έτσι, αφού όλα είναι επικοινωνία και φαίνεσθαι, στήθηκαν τρεις γραμμές άμυνας.

Η πρώτη είναι ότι στο Μάτι όλοι είχαν αυθαίρετα και επειδή έτσι είχε δομηθεί η περιοχή και φύσαγε πολύ κάηκαν σαν τα ποντίκια και καλά να πάθουν, πήγαιναν γυρεύοντας, όπως υπονόησε ένας υπουργός που μίλησε σε διεθνές δίκτυο. Ο Πρωθυπουργός μας δεν το είπε έτσι, αλλά στην ομιλία του στο Υπουργικό ανέφερε και αυτός τις βίλες, για να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που πέθαναν ήταν κάποιοι ευνοημένοι, αυτοί που έχουν εξοχικά, το «παλιό» και έτσι κι αλλιώς εμείς το είχαμε πει πριν τρία καλοκαίρια: ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε· ε, τους τελειώσαμε.

Βέβαια αυτή η άμυνα δεν στέκει παρά μόνο σε ένα φανατισμένο κομματικό ακροατήριο, σε κάποιους πραιτωριανούς της Αριστεράς που το μόνο που βλέπουν στο σήμερα είναι μια εκδίκηση για την ταπείνωση της Βάρκιζας, για την οποία κάτι τους είχε ψελίσει ο παππούς τους, που αυτός ναι, ήταν Αριστερός.

Το αφήγημα τού κάηκαν αυτοί που ζούσαν σε περιοχές με άναρχη δομηση, υποκρύπτει έναν τρομακτικό ολοκληρωτισμό —με την ίδια λογική ο καπνιστής δεν δικαιούται νοσηλείας, ούτε αυτός που τρέχει με το αυτοκίνητο ή αυτός που πίνει και ξενυχτάει και πάει λέγοντας.

Είναι δε να απορεί κανείς πως δεν είπε κάποιος ότι τα αυτοκίνητα που κάηκαν στο Μάτι είχαν παρκάρει παράνομα.

Ενα κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του, ακόμα και αν αυτοί από επιλογή, αβελτηρία ή απλή τύχη μένουν σε μια περιοχή με προβλήματα. Αλλιώς είναι ένα κράτος-τιμωρός.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας ήταν τα κακά ΜΜΕ. Δηλαδή, ο ΣΚΑΪ που ξεφτιλίζει την ΕΡΤ κάνοντας μαραθώνιο κάλυψης μιας εθνικής τραγωδίας και ο Δημήτρης Χαντζόπουλος που έκανε ένα σκίτσο. Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν να φάνε τον ΣΚΑΪ για τον Πορτοσάλτε και για το ότι κάνει τσάμπα πρόγραμμα, επιλέγοντας να αγνοήσουν τα κόστη διατήρησης μιας συνεχούς ροής ειδησεογραφικού προγράμματος με ζωντανές συνδέσεις και χωρίς διαφημίσεις και το ότι ο Πορτοσάλτε είναι μια αμελητέα ποσότητα στο σύνολο του δημοσιογραφικού προϊόντος του σταθμού. Παράλληλα έπιασαν τον Χαντζόπουλο. Που επειδή έβαλε σε ένα σκίτσο ένα καναντέρ με φέρετρα «προσβάλλει» —δεν τους πειράζει, δηλαδή, ο θάνατος, οι 87 και πλέον νεκροί, τα φέρετρα που πηγαινοέρχονται, αλλά τους πειράζει που κάποιος το εικονογράφησε.

Τρίτη και τελευταία γραμμή άμυνας ήταν ο βολικός Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, χουντικός και αντιδραστικός με περγαμηνές, βγήκε να πει ότι για τις φονικές πυρκαγιές φταίει που ο Τσίπρας είναι άθεος. Εφόσον μας την πέφτει ο «κακός» Αμβρόσιος, ο Τσίπρας είναι αυτομάτως καλός, είναι το σχήμα που περνάει σε κάποιο κοινό. Ετσι, τα όσα είπε ο «Αγιος» Καλαβρύτων αναπαρήχθησαν δεόντως στο facebook από όλους τους πρόθυμους και τάχα μου προσβεβλημένους Αριστερούς των social media.

Σωστά. Τα όσα λέει ο Αμβρόσιος είναι απαράδεκτα.

Ολα όσα λέει.

Οπως και όταν το 2011 έστελνε τους παπάδες της Αιγιαλείας στο Σύνταγμα στο πλευρό των Αγανακτισμένων (του Τσίπρα και των άλλων παλικαριών της λεγόμενης Ανανεωτικής Αριστεράς) κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τους έστελνε και μετά, επί Παπαδήμου —τον οποίο η «Αυγή» αποκαλούσε «Παπαδήμιο» και την κυβέρνησή του «χούντα» (εδώ)— και επί Σαμαρά, γυαλίζοντας τον αντιπολιτευτικό καμβά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως όταν εκθείαζε τον Τσίπρα με αναφορές τύπου «γεια σου Τσίπρα λεβέντη, με έκανες υπερήφανο» (εδώ), φιλοτεχνώντας το εθνικολαϊκιστικό προφίλ του Τσίπρα και τρέφοντας το τέρας του δημοψηφίσματος.

Ο Αμβρόσιος τότε ήταν καλός, ένας από αυτούς που έκαναν τον Τσίπρα να δείχνει πρωθυπουργήσιμος. Τώρα είναι κακός. Και ο μόνος που έχει απομείνει να θεωρεί τον Πρωθυπουργό κάτι…