644
Σκηνή από το προσεχές μέλλον: ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελληνων με τήβεννο - θα τιμηθεί από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης | CreativeProtagon

Μια τήβεννος για τον Πάνο Καμμένο

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 18 Οκτωβρίου 2017, 18:00
Σκηνή από το προσεχές μέλλον: ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελληνων με τήβεννο - θα τιμηθεί από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
|CreativeProtagon

Μια τήβεννος για τον Πάνο Καμμένο

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 18 Οκτωβρίου 2017, 18:00

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αποδέκτες της πρόσκλησης του Πρύτανη των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να παρευρεθούν στην τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, αρχικά αναρωτήθηκαν ποιος τους κάνει πλάκα. Στη συνέχεια βεβαιώθηκαν ότι δεν είναι πλάκα και ότι, όντως, στις 27 Οκτωβρίου, ο κ. Καμμένος θα φορέσει τήβεννο.

Ως τι θα δεχτεί τη διάκριση ο κ. Καμμένος; Ως πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν υποθέσουμε ότι η πρόσκληση αποδίδει επαρκώς την αιτία που δικαιολογεί την τιμή. «Ο Πρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην τελετή απονομής στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κύριο Παναγιώτη Καμμένο της ύψιστης τιμητικής διάκρισης του Ιδρύματος του Μεταλλίου Α΄Τάξεως Χρυσούς Αλέξανδρος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18.30 στην αίθουσα τελετών του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης», είναι το ακριβές κείμενο.

kammenos_tei

Επειδή, όμως, στην πρόσκληση δεν αναφέρεται το όνομα του Πρύτανη, υπήρξε ένα ερώτημα: ποιος ακριβώς θα απονείμει την τιμητική διάκριση; Διότι υπάρχει ένα μικρό, μικρούτσικο, τόσο δα θεματάκι στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το θεματάκι είναι ότι πριν από ένα μήνα διενεργήθηκαν εκλογές για Πρυτανικές Αρχές στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ και η νέα διοίκηση που εξελέγη θα αναλάβει τον Δεκέμβριο. Στο πρόγραμμα της πρόσκλησης αναφέρεται ότι την προσφώνηση του κ. Καμμένου θα κάνει ο Πρύτανης του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, για τον οποίον, όμως, διενεργούνται έρευνες, τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η έρευνα από το υπουργείο Παιδείας αφορά τον -ουσιαστικά- αυτοδιορισμό του κ. Βαρσαμίδη στη θέση του γραμματέα του ΤΕΙ. Εν συντομία: στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ο κ. Βαρσαμίδης, ως πρόεδρος (τότε) του ΤΕΙ, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά εκλογές για την πλήρωση της θέσης του γραμματέα του ΤΕΙ, δίνοντας προθεσμία μόλις πέντε ημερών για την υποβολή υποψηφιοτήτων και βάζοντας ο ίδιος υποψηφιότητα! Το πλέον αξιοσημείωτο όλων είναι ότι η ανακοίνωση (και η εκλογή) έγιναν ενώ η θητεία του νυν γραμματέα λήγει το Μάρτιο του 2018. Έτσι, ο κ. Βαρσαμίδης εξελέγη (μεταξύ τριών υποψηφίων και με 11 θετικές ψήφους σε σύνολο 13 ψηφισάντων) ο ίδιος στη θέση του γραμματέα, πλην όμως υπήρξαν αντιδράσεις για το παράτυπο και παράδοξο της διαδικασίας από το υπουργείο Παιδείας και η θέση του γραμματέα καταργήθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Με τον ίδιο νόμο, η διοίκηση των ΤΕΙ αναβαθμίστηκε από προεδρική σε πρυτανική.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει και διενεργεί έρευνα για τη μεθόδευση που ακολούθησε ο κ. Βαρσαμίδης προκειμένου να εκλεγεί ο ίδιος στη θέση του γραμματέα, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για ζητήματα κακοδιαχείρισης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που αφορούν την περίοδο της προεδρίας Βαρσαμίδη αλλά και εκείνη κατά την οποία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος.

Στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές, και ενώ η θέση του γραμματέα είχε ήδη καταργηθεί, ο κ. Βαρσαμίδης επιχείρησε να εκλεγεί στη θέση του Αντιπρύτανη, κάτι που τελικά επέτυχε. Ετσι, θα απονείμει ως Πρύτανης, πριν μετατοπιστεί στη θέση του Αντιπρύτανη, την τιμητική διάκριση στον κ. Καμμένο, προφανώς για τον άθλο του να ηγείται των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι ο Πρύτανης που εξελέγη, Παναγιώτης Τζιώνας, πήρε αποστάσεις από την πράξη διορισμού του κ. Βαρσαμίδη στη θέση του γραμματέα, αν και φέρεται ο ίδιος να την υπογράφει ως αντιπρόεδρος, καθώς ο αρμόδιος πρόεδρος για να την υπογράψει (ο Βαρσαμίδης) ήταν ο ίδιος που εξελέγη στη θέση του γραμματέα, οπότε δεν ήταν δυνατόν να διορίσει τον εαυτό του. «Ουδεμία σχέση έχω και δεν συμμετείχα με κανέναν τρόπο στις πρόσφατες διαδικασίες προκήρυξης, επιλογής, ανάδειξης κλπ. για τη θέση του Γραμματέα στο ΑΤΕΙΘ» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του, αφήνοντας υπόνοιες ως προς το ενδεχόμενο πλαστογράφησης της υπογραφής του.

Ολα αυτά μένει να αποδειχτούν από τους ελέγχους των αρμοδίων οργάνων. Ως τότε, θα οργιάζουν στη Θεσσαλονίκη οι φήμες ότι ο κ. Βαρσαμίδης αναζητά δεκανίκι για να τη βγάλει στα μαλακά κι ότι είναι πιθανόν να προσβλέπει σε μια θετική κουβέντα από τον συνέταιρο της κυβέρνησης ο οποίος θα περιενδυθεί, ως τιμώμενος, με την τήβεννο του Ιδρύματος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News