471
Οι αθλητές στα υγρά σπορ πρέπει να έχουν κλειστό το στόμα... | Reuters

Περήφανοι για τους Ολυμπιακούς στο… Ρίο

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 4 Αυγούστου 2016, 07:21
Οι αθλητές στα υγρά σπορ πρέπει να έχουν κλειστό το στόμα...
|Reuters

Περήφανοι για τους Ολυμπιακούς στο… Ρίο

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 4 Αυγούστου 2016, 07:21

«Είναι καταραμένοι οι Ολυμπιακοί στο Ρίο;», αναρωτήθηκε η Daily Mail, περιγράφοντας το τελευταίο ατυχές περιστατικό λίγο πριν την έναρξη των αγώνων: το κτίριο μετάδοσης πλημμύρισε από τεράστιο κύμα και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να βυθιστεί στη θάλασσα.

Χωρίς αμφιβολία το Ρίο έχει σπάσει ρεκόρ κακής διοργάνωσης: Εξέδρες καταρρέουν και ευτυχώς συμβαίνει τώρα που είναι άδειες, φαντάσου να καταρρεύσει καμιά σε λίγες μέρες που θα έχει ανθρώπους πάνω. Αποστολές μένουν σε εγκαταστάσεις όπου ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες ή μεταφέρονται αλλού λόγω κακοτεχνιών στις κατασκευές.

Τα νερά στα οποία θα διεξαχθούν αθλήματα είναι τόσο μολυσμένα που συστήνουν στους αθλητές να μην ανοίγουν το στόμα τους για να μην προσβληθούν από ασθένειες ή καταπιούν κανένα ανθρώπινο μέλος (ναι, υπάρχουν και πτώματα εκεί μέσα). Κι ύστερα, καταγγελίες για βιασμούς στις εγκαταστάσεις, κλοπές, κενά στην ασφάλεια, χάος στις μεταφορές και τραγικές καθυστερήσεις. Κι ένας ιός Ζίκα να καραδοκεί στη γωνία. Δεν σου κάνει καρδιά να πας, και αθλητής να είσαι το σκέφτεσαι. Για του λόγου το αληθές, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις.

Δεν ξέρω λοιπόν αν είναι καταραμένοι οι Ολυμπιακοί του Ρίο, αλλά σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία σαν Ολυμπιακοί φιάσκο ή γιαλαντζί, όπως θέλετε πείτε το. Γιατί δεν αρκεί η θέληση για να τους κάνεις αυτούς τους Αγώνες, πρέπει και να μπορείς. Οι Βραζιλιάνοι φαίνεται ότι δεν μπορούν και δεν πρόκειται να τους σώσει μια Ζιζέλ στην έναρξη.

Καθαριότητα... της τελευταίας στιγμής
Καθαριότητα… της τελευταίας στιγμής

Ενώ εμείς, ε; Της τελευταίας στιγμής λαός, ανοργάνωτοι εντελώς, με χίλια δυο κουσούρια και προβλήματα, ποιος πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε; Τα καταφέραμε όμως. Ούτε εμείς οι ίδιοι το πιστεύαμε στο τέλος. Υπήρξαν βέβαια και σ’ εμάς θεματάκια, και καθυστερήσεις υπήρξαν, και υπερτιμολογήσεις έγιναν, και το μπάτζετ μας ξέφυγε και το πληρώσαμε ακριβά και το πληρώνουμε ακόμα, αλλά αυτό που αναλάβαμε το φέραμε εις πέρας.

Πόση γιούχα φάγαμε, θυμάστε; Δεν θα προλάβουν οι Ελληνες, δεν θα τα καταφέρουν. Τελικά όλα πήγαν εντάξει, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας ήταν άψογοι. Και οργανωτικά και τηλεοπτικά μια χαρά όλα, και οι μετακινήσεις και οι διαμονές των αθλητών έγιναν χωρίς προβλήματα και όλα κύλησαν ομαλά. Μπορεί να αφήσαμε τα Ολυμπιακά ακίνητα ν’ αραχνιάζουν μετά για χρόνια, αλλά καμιά αποχέτευση δεν ξεχείλισε, ούτε έκλεψαν και βίασαν κανέναν εκεί μέσα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Δεν είμαι οπαδός του Proud to be Greek έτσι γενικά, το θεωρώ σαχλό. Είμαι οπαδός του Proud to be Greek επειδή σαν Eλληνες κάναμε αυτό και εκείνο και το άλλο. Συγκεκριμένα πράγματα. Συγκεκριμένα λοιπόν, βλέπεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και μπορείς να νιώσεις λίγο περήφανος σαν Ελληνας. Εσύ τα κατάφερες πολύ καλύτερα το 2004. Διοργάνωσες Ολυμπιακούς. Μην ντρέπεσαι να το πεις. Η αλήθεια να λέγεται.

ΥΓ. Οι αθλητές πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Οχι στο επί κοντώ για παράδειγμα, πηδώντας πάνω ο αθλητής, να σκέφτεται ότι μέχρι να φτάσει κάτω θα του έχουν κλέψει τα ρούχα και το τάμπλετ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News