401
| Menelaos Myrillas / SOOC

Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 20 Δεκεμβρίου 2015, 21:37

Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 20 Δεκεμβρίου 2015, 21:37

«Μα, είναι εποχή για νέα ξεκινήματα;», μπορεί να πουν κάποιοι, επηρεασμένοι από τις συνθήκες γύρω μας, αλλά η απάντηση έρχεται μέσα από αυτό που διδάσκει ο αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας, Ντέιβιντ Σβαρτζ: «Μην περιμένεις να είναι ιδανικές οι συνθήκες για να ξεκινήσεις κάτι. Ποτέ δεν πρόκειται να είναι. Ξεκίνα τώρα!». Επίσης, «Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών, το να κάθεσαι ακίνητος είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια», είχε γράψει ένας άλλος συγγραφέας αυτοβοήθειας, ο Καναδός Μπράιαν Τρέισι. Ταυτόχρονα, «Πρέπει να παίρνει κανείς ρίσκα. Πρέπει να επιδιώκει καταστάσεις που τον βγάζουν από τα γνωστά, τα πεπατημένα. Που τον ξεβολεύουν και τον κάνουν να νιώθει αβέβαιος. Μόνον έτσι υπάρχουν αποτελέσματα και δημιουργία», συμπληρώνει ο συγγραφέας Μανώλης Δουκίδης. Αλλωστε, όταν ένας κύκλος κλείνει -βάσει θεωρίας της εξέλιξης- πρέπει να ανοίγει ένας καινούριος.

«Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας», είχε πει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και αν τα καλύτερα δεν έρχονται, θα τα φέρουμε εμείς

Ας δούμε τι άλλο έχει ειπωθεί-δηλωθεί-γραφεί ανά τους αιώνες σχετικά με το «τέλος» σε πολλές καταστάσεις και πώς αυτό κάνει παρέα και συναγελάζεται με αρχές, ξεκινήματα εποχών, απαρχή νέων δράσεων. Και, βασικά, με ιδέες που συνδυάζονται με το δικό μας «start»…

«Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν» – Αλβέρτος Αϊνστάιν, γερμανοεβραίος φυσικός.

«Δεν υπάρχει τέλος. Δεν υπάρχει αρχή. Υπάρχει μόνο ένα ατέλειωτο πάθος για ζωή» – Φρεντερίκο Φελίνι, ιταλός σκηνοθέτης.

«Ο Κολόμβος όταν ξεκίνησε, δεν ήξερε πού πήγαινε και όταν έφτασε, δεν ήξερε πού βρισκόταν» – Ουίνστον Τσώρτσιλ, βρετανός πρωθυπουργός (Νόμπελ, 1953).

«Ολα τα επιτεύγματα, όλα τα πλούτη που αποκτήθηκαν, έχουν την αρχή τους σε μια ιδέα» – Ναπόλεον Χιλ, αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας.

«Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Ισως είναι το τέλος της αρχής» – Ουίνστον Τσώρτσιλ, βρετανός πρωθυπουργός (Νόμπελ, 1953).

«Ενα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα» – Λάο Τσε, κινέζος φιλόσοφος.

«Ο,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα / Ο,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα» – Οδυσσέας Ελύτης, Ποιητής (Νόμπελ, 1979).

Βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μια νέα αρχή, σε ένα νέο ξεκίνημα του site, που παραμένει το αντικείμενο του πόθου μας, ενώ ο έρωτάς μας για αυτό συνεχίζει να θεριεύει, νιώθοντας ότι θα κρατήσει για πάντα. Αλλωστε, σύμφωνα με τον γάλλο πολιτικό (και δοκιμιογράφο) Αντρέ Φροσάρ, «Ενας έρωτας που δεν έχει την αίσθηση ότι είναι αιώνιος, δεν άρχισε ποτέ».

«Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας», είχε πει ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και αν τα καλύτερα δεν έρχονται, θα τα φέρουμε εμείς.

Καλή μας νέα εποχή!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...