392
| InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η απάντηση Σκέρτσου σε δημοσιογράφο του «Documento» για τις υποκλοπές

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2022, 18:01
|InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η απάντηση Σκέρτσου σε δημοσιογράφο του «Documento» για τις υποκλοπές

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2022, 18:01

«Οι λίστες του “Documento” δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις», τόνισε με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και τα δημοσιεύματα της κυριακάτικης εφημερίδας επ’ αυτής.

Ο ίδιος παρέθεσε, μάλιστα, τη συνομιλία που είχε με συντάκτη του «Documento», καθώς «η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει, ως όφειλε, ολόκληρη την επικοινωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως ανέφερε.

Με την ευκαιρία, του επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι λογισμικά τύπου Pegasus χρησιμοποιούνταν και επί των ημερών του».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης.

Οι λίστες του “Documento” δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις – που εφόσον υπάρχουν, πρέπει να προσκομιστούν στη Δικαιοσύνη και να μη γίνουν φέιγ-βολάν.

Το μόνο που πετυχαίνει εν τέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν “αποκαλύψεων” είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης, που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής, προς όφελος των πολιτών.

Παραθέτω τη συνομιλία μου με τον συντάκτη του “Documento” διότι η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει, ως όφειλε, ολόκληρη την επικοινωνία».

Τα SMS

Στην παρατιθέμενη συνομιλία με την οποία συνόδευσε το ποστ του, ο δημοσιογράφος Αγγελος Προβολισιάνος εμφανίζεται να ρωτάει μέσω γραπτού μηνύματος (βλ. παρακάτω) τον υπουργό αν γνώριζε ότι το όνομά του βρίσκεται στη «λίστα» της εφημερίδας με τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, κατά το ρεπορτάζ του εντύπου.

Ο κ. Σκέρτσος του απάντησε: «Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέτε. Τηρώ όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί τηρεί μέτρα ασαφαλείας αφού δεν υιοθετεί το ρεπορτάζ του «Documento», ο Ακης Σκέρτσος έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Διότι οφείλω να το κάνω εκ της θέσης μου. Καμία επικοινωνία δεν είναι ασφαλής. Αλλωστε, και ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι λογισμικά τύπου Pegasus χρησιμοποιούνταν και επί των ημερών του. Ακόμη χειρότερα, φρόντισε με τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στον Ποινικό Κώδικα να μετατρέψει τα αδικήματα αυτά, από κακουργήματα σε πλημμελήματα».

Πηγή: facebook.com/askertsos

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...