366
Φωτογραφία Αρχείου από Λύκειο της Αθήνας | George Vitsaras / SOOC

Κλείνουν στις 11 Ιουνίου Γυμνάσια και Λύκεια χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:06
Φωτογραφία Αρχείου από Λύκειο της Αθήνας
|George Vitsaras / SOOC

Κλείνουν στις 11 Ιουνίου Γυμνάσια και Λύκεια χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:06

Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσιο και στα Λύκεια που εφέτος θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ αλλά και στους μαθητές.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε την Τετάρτη στην «Καθημερινή» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Το θέμα των ενδοσχολικών άλλωστε ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Οπως γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων.

Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν, στα μέσα Ιουνίου, όπως έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί επισήμως στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΠ για την εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», προτείνεται να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις ώστε να αφιερωθεί ο χρόνος στη διδασκαλία των μαθημάτων. Μάλιστα, το ΙΕΠ έχει δώσει οδηγίες για τα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να δοθεί βάρος. Οι βαθμοί θα προκύψουν από τα διαγωνιστικά τεστ και τα προφορικά του δευτέρου τετραμήνου.

Την ίδια στιγμή, την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι καθώς τα Λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά) και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self tests, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ έως κα την Τετάρτη προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22/4.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...