195
Περιορισμένες αλλαγές από τον τούρκο πρόεδρο | Reuters

Ο Ερντογάν καρατόμησε την υπουργό Εμπορίου – ανασχηματισμός με δύο νέα υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 13:32
Περιορισμένες αλλαγές από τον τούρκο πρόεδρο
|Reuters

Ο Ερντογάν καρατόμησε την υπουργό Εμπορίου – ανασχηματισμός με δύο νέα υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 13:32

Μία καρατόμηση υπουργού – της υπουργού Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν – και δύο νέα υπουργεία περιελάμβανε ο μίνι ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαψεύδοντας πάντως τη φημολογία περί ευρύτερων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Με προεδρικό διάταγμα η Ρουχσάρ Πεκτζάν αντικαταστάθηκε από τον Μεμέτ Μους, εξέχον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, βουλευτής  από το 2011, που μάλιστα έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για την οικονομία.

Στο διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δεν αναφέρεται ο λόγος για την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εμπορίου. Ερχεται ωστόσο υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και τις κατηγορίες για «φωτογραφική» προμήθεια του υπουργείου προς όφελος εταιρείας που ανήκει στην οικογένεια της απελθούσας υπουργού.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την αγορά εφοδίων (απολυμαντικών) από τη συγκεκριμένη εταιρεία, με την επισήμανση όμως ότι κριτήριο για την επιλογή της ήταν η καλύτερη τιμή και όχι η επωνυμία της.

Οι αποφάσεις Ερντογάν ελήφθησαν εν μία νυκτί,  διαψεύδοντας πάντως τις πληροφορίες περί ευρύτερου ανασχηματισμού της τουρκικής κυβέρνησης.

Με το ίδιο διάταγμα, «έσπασε» σε δύο χωριστά υπουργεία το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, με την Ντεριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αντικαθιστώντας την Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτζούκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...