297
Εκτός από το ισπανικό σύστημα υγείας, έχει αρχίσει να ζορίζεται και εκείνο των γραφείων τελετών | Reuters

Σε απεργία τα γραφεία τελετών στην Ισπανία – Ζητούν επιπλέον προσωπικό λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 17:40
Εκτός από το ισπανικό σύστημα υγείας, έχει αρχίσει να ζορίζεται και εκείνο των γραφείων τελετών
|Reuters

Σε απεργία τα γραφεία τελετών στην Ισπανία – Ζητούν επιπλέον προσωπικό λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 17:40

Mε την Ευρώπη να βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα και ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί λόγω Covid-19, μετά το ισπανικό ΕΣΥ, έχουν αρχίσει να ζορίζονται μέχρι και τα γραφεία τελετών της Μαδρίτης.

Υπάλληλοι σε γραφεία τελετών στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, πραγματοποίησαν απεργία, απαιτώντας επιπλέον προσωπικό, καθώς οι θάνατοι λόγω κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό τον κομβικό τομέα υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαίο περισσότερο προσωπικό για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις ταφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Η απεργία των υπαλλήλων σε ισπανικά γραφεία τελετών έγινε ανήμερα των Αγίων Πάντων (Todos los Santos), την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, όταν οι οικογένειες επισκέπτονται συνήθως τους τάφους των αγαπημένων τους.

«Χρειαζόμαστε κάπου μεταξύ 15-20 επιπλέον υπαλλήλους έκαστο (γραφείο τελετών) για να διαχειριστούμε τη ραγδαία αύξηση θανάτων και να αποφύγουμε τον “αυτοσχεδιασμό” όσον αφορά τον τρόπο ταφής, που έλαβε χώρα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε ο Μανουέλ Καρμόνα, επικεφαλής των συνδικαλιστών των μαδριλένικων γραφείων τελετών.

Κατά το αποκορύφωμα της έναρξης της πανδημίας, στα τέλη Μαρτίου και Απριλίου, οι ταφές των νεκρών της Μαδρίτης χρειάζονταν κατά μέσο όρο πέντε έως έξι ημέρες και έπρεπε να πραγματοποιηθούν σε νεκροταφεία σε ισπανικές πόλεις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Μαδρίτη, λόγω έλλειψης χωρητικότητας στα κενοτάφια.

Μέχρι και το… παγοδρόμιο της Μαδρίτης έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό νεκροτομείο για τα θύματα του κορονοϊού, υπενθύμισε ο Καρμόνα.

«Δεν θέλουμε να είμαστε άλλο συνεργοί αυτής της ανευθυνότητας», πρόσθεσε.

Η δημοτική αρχή της Μαδρίτης –που διαχειρίζεται 14 νεκροταφεία, καθώς και δύο νεκροτομεία και δύο κρεματόρια– αυτή τη στιγμή απασχολεί 478 άτομα.

Την Παρασκευή, ο ισπανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 239 νέους θανάτους στη χώρα.

Η Ισπανία μετρά περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 35.800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...