543
Ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνει το μάτι στους υποστηρικτές του | REUTERS

Απασφάλισε ο Τραμπ μετά την αθώωσή του: «Η παραπομπή μου ήταν μία μαλ…»!

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:49
Ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνει το μάτι στους υποστηρικτές του
|REUTERS

Απασφάλισε ο Τραμπ μετά την αθώωσή του: «Η παραπομπή μου ήταν μία μαλ…»!

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 14:49

Πανηγυρικό –και ασυνάρτητο, όπως άλλωστε συνηθίζει– λόγο μπροστά στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, τους συγγενείς και τους δικηγόρους του έβγαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία.

Μιλώντας για περίπου μία ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του για «ανεντιμότητα» και «διαφθορά», αλλά δεν σταμάτησε εκεί: Χρησιμοποίησε πλήθος επιθετικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, όπως «όνειδος», «καταστροφή», «ανοησίες», «ψεύτες», «κακεντρέχειες», «διαβολικοί», «διεφθαρμένοι αστυνομικοί» κατά των Δημοκρατικών, της Νάνσι Πελόζι, του Μιτ Ρόμνεϊ και του Τζέιμς Κόμι, τέως αρχηγού του FBI, ενώ κατέληξε με τη φράση: «Η παραπομπή μου ήταν μία μαλ…».

Ο Τραμπ μιλά στους υποστηρικτές του

Στο τέλος, ο Τραμπ ευχαρίστησε την οικογένειά του, ιδιαίτερα την κόρη του Ιβάνκα και τη γυναίκα του Μελάνια, για τη στήριξη που του παρείχαν.

«Περάσαμε τα πάνδεινα», δήλωσε, λέγοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά σε άλλον πρόεδρο».

Από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επέλεξε έναν τόνο που θύμιζε ιδιαίτερα τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Λευκού Οίκου για να τον χειροκροτήσει

«Αυτή δεν είναι μια συνέντευξη Τύπου, δεν είναι μια ομιλία». «Είναι μια γιορτή», είπε πριν ευχαριστήσει τους Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους «πολεμιστές» που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

«Εχω κάνει λάθη στη ζωή μου, το παραδέχομαι, όχι επίτηδες, αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της σημερινής έκδοσης της Washington Post που έγραφε: «Ο Τραμπ αθωώθηκε».

«New York Times, Washington Post… Είχα τόσο πολλούς φανταστικούς τίτλους», είπε γελώντας.

Οι δύο δικηγόροι του Τραμπ στο ακροατήριο

Οπως επισημαίνουν οι Times, ο Τραμπ, πάντως, σε τίποτα δεν θύμιζε την αντίστοιχη ομιλία του Μπιλ Κλίντον μετά την αθώωσή του για την υπόθεση Λουίνσκι, το 1999, όπου απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη για όσα είχε πει και όσα είχε πράξει.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στο καθιερωμένο «θρησκευτικό πρόγευμα» όπου συναντάται με θρησκευτικούς ηγέτες, ο Τραμπ είπε πως «όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρός σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους. Οι αντίπαλοί μας έκαναν το αδύνατο δυνατό για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα».

Ο πρόεδρος επιδεικνύει το πρωτοσέλιδο της Washington Post

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο», συνέχισε.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε “προσεύχομαι για εσένα”, όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που είναι καθολική στο θρήσκευμα και η οποία έσκισε, την Τρίτη, στο Κογκρέσο, το αντίγραφο της ομιλίας του αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Εθνους.

«Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό», είπε ο Τραμπ.

Απαντώντας, η Πελόζι δήλωσε πως προσεύχεται βαθιά για τον Τραμπ, επειδή έχει «εκτροχιαστεί» με γνώμονα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές αξίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...