333
Η Γιόλα ερμηνεύει με το ιδιαίτερο πάθος της παίζοντας κιθάρα | Yola/Facebook

Η μαμά της έπεσε έξω, η Γιόλα πάει για τέσσερα Grammy

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 09:15
Η Γιόλα ερμηνεύει με το ιδιαίτερο πάθος της παίζοντας κιθάρα
|Yola/Facebook

Η μαμά της έπεσε έξω, η Γιόλα πάει για τέσσερα Grammy

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 09:15

Οι υποψηφιότητες για τα Grammy, τα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία, ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και η βρετανίδα καλλιτέχνις Γιόλα είναι υποψήφια όχι για ένα, αλλά για τέσσερα! Μάλιστα, έχει πιθανότητες να ανακηρυχθεί και η «Καλύτερη Καλλιτέχνις της Χρονιάς», στην 62η τελετή των βραβείων Grammy, που θα γίνει στις ΗΠΑ. Μία εξαιρετικά δύσκολη διάκριση για μία βρετανίδα τραγουδίστρια, καθώς είθισται στο συγκεκριμένο διαγωνισμό να επικρατούν με συντριπτική πλειοψηφία αμερικανοί καλλιτέχνες.

Ο δρόμος της Γιόλα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι από τα παιδιά που δεν είχε υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι. Μάλλον το αντίθετο βίωνε καθημερινά, καθώς η μητέρα της μισούσε ό,τι αυτή αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο, τη μουσική.

Της έλεγε ότι θα έπρεπε να γίνει γιατρός, δικηγόρος ή μηχανικός και πώς το να θέλει να γίνει μουσικός ή τραγουδίστρια είναι «απαράδεκτο», όπως περιγράφει η ίδια στο BBC.

«Μεγαλώσαμε μέσα στη φτώχεια και σε άσχημες συνθήκες. Η μουσική δεν ήταν θεμιτή επιλογή. Και ό,τι και αν έκανες, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος σου. Δηλαδή μεγάλωσα με το ότι δεν θα καταφέρω τίποτα στη ζωή μου», λέει η ίδια.

Και ήταν κάτι που πραγματικά ανακάλυψε και η ίδια όταν προσπάθησε να ξεκινήσει την καριέρα της στο τραγούδι. «Η μητέρα μου δεν ήταν τελείως λάθος. Ηταν πολύ δύσκολες οι καταστάσεις που πέρασα». Η Γιόλα έπαιζε με γκρουπάκια σε επαρχιακές πόλεις κοντά στο Μπρίστολ και ξαφνικά βρέθηκε στο Λονδίνο.

Οχι για να τραγουδήσει σε κάποια μεγάλη συναυλία. Αντιθέτως. Ηταν άνεργη και άστεγη. Εμεινε αρκετό καιρό στον δρόμο. Είχαν τελειώσει όλα τα λεφτά που είχε βάλει στην άκρη. Και για κακή της τύχη είχε χάσει και τη φωνή της από το υπερβολικό στρες.

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε όχι μόνο να τραγουδάει, αλλά και να γράφει μουσική και στίχους.

Και ένα χρόνο πριν εκτοξευτεί η σόλο καριέρα της στις ΗΠΑ, συνεργάστηκε με το βρετανικό συγκρότημα Massive Attack.

Εκτός από τα Grammy, ήταν υποψήφια και για αρκετά ακόμα αμερικανικά βραβεία. «Δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλες προσδοκίες. Κι αυτό σημαίνει για μένα ότι τουλάχιστον έχω κερδίσει όλα όσα ήθελα και είμαι ευτυχισμένη», καταλήγει η Γιόλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...