353
Ο Βίμπε Βάκερ στην Ινδία, έναν από τους πολλούς σταθμούς του ταξιδιού του | Facebook/Wiebe Wakker

Ολλανδός ολοκλήρωσε τον πρώτο «ηλεκτρικό» γύρο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 13:55
Ο Βίμπε Βάκερ στην Ινδία, έναν από τους πολλούς σταθμούς του ταξιδιού του
|Facebook/Wiebe Wakker

Ολλανδός ολοκλήρωσε τον πρώτο «ηλεκτρικό» γύρο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2019, 13:55

Ως μια… οικολογικότερη εκδοχή του Φιλέα Φογκ, προβάλει ο νεαρός Ολλανδός Βίμπε Βάκερ που κατάφερε και ολοκλήρωσε, πριν μερικά 24ωρα, τον πρώτο αμιγώς «ηλεκτρικό» γύρο του κόσμου.

Όπως τονιζει το Reuters, ο Βάκερ διένυσε 95.000 χλμ. με ένα στέισον βάγκον μάρκας Volkswagen Golf που μετέτρεψε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει επιχειρηθεί ποτέ στον κόσμο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως είπε.

Ο Ολλανδός αναχώρησε από την πατρίδα του στις 15 Μαρτίου του 2016 και με το ΙΧ του, που ονόμασε «Blue Bandit», πέρασε συνολικά 1.119 ημέρες και από 33 χώρες για να προσελκύσει την προσοχή και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η διαδρομή χρηματοδοτήθηκε από δωρεές που συνέβαλαν στην τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα του «Blue Bandit» όπως και στη σίτιση και στη διαμονή σε ειδικά καταλύματα.

Πέρασε μεταξύ άλλων από την Τουρκία, το Ιράν, την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ινδονησία και κατέληξε στις αρχές Απριλίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας!

Κάπου στην ΝΑ Ασία

Ο Βάκερ υπολόγισε ότι πριν το μετατρέψει σε ηλεκτρικό, το αυτοκίνητο θα έπρεπε να καταναλώσει 6.785 λίτρα πετρελαίου για να κάνει μια τέτοια διαδρομή.

«Με μια και μόνο επαναφόρτιση, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει σχεδόν 200 χλμ.», διευκρίνισε ο οδηγός δηλώνοντας ότι ξόδεψε μόλις 267 ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Θέλω να αλλάξω την γνώμη των ανθρώπων, να τους εμπνεύσω, ώστε να υιοθετήσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δείχνοντας τα πλεονεκτήματα της αειφόρου κινητικότητας», εξήγησε.

Για τον λόγο αυτόν και ξεκίνησε την πρωτοβουλία του με τίτλο Plug Me In (Βάλε με στην πρίζα) προκειμένου να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είχα σχεδόν 1.800 ανθρώπους που υπέγραψαν στην πρωτοβουλία Plug Me In και με έκαναν να ταξιδέψω στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και τελικά να φθάσω εδώ», έγραψε ο Βάκερ στο προφίλ του στο Facebook, καταλήγοντας πως δεν θα άλλαζε με τίποτα το ταξίδι και τις εμπειρίες που κέρδισε από αυτό.

Μπροστά τους δίδυμους πύργους Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...