139
Είκοσι πολιτείες επλήγησαν από χάκερ | IBTimes UK

Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ (μόνο στις εκλογές)

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 23:59
Είκοσι πολιτείες επλήγησαν από χάκερ
|IBTimes UK

Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ (μόνο στις εκλογές)

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2017, 23:59

Συγκλονιστικά στοιχεία από την έρευνα που διεξάγεται αναφορικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκε το αμερικανικό σύστημα καταγραφής ψηφοφόρων κατά την προεκλογική περίοδο, έδωσε στη δημοσιότητα το ελεγκτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αμερικανικό σύστημα δέχθηκε πάνω από 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών, σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες. Οπως εκτιμούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνοεπιθέσεων είχε προέλευση ρώσους χάκερ.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς τον Αύγουστο του 2016, οπότε και επισημάνθηκαν από το FBI. Τον Σεπτέμβριο, εταιρεία που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ανέλαβε την «ασπίδα» του συστήματος, εντοπίζοντας τουλάχιστον 55 «προβλήματα», τα οποία και ξεκίνησε να διορθώνει.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά στο σύστημα.

Οπως χαρακτηριστικά διέρρευσε, το σύστημα αντιμετώπισε, μόνο την ημέρα των εκλογών, 149.832 προσπάθειες κακόβουλων προγραμμάτων να εισχωρήσουν στο σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων και προφανώς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...