969
Ενα μεθυσμένο καρέ... | youtube

Τι σε περιμένει αν οδηγείς μεθυσμένος στον Καναδά;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 30 Νοεμβρίου 2016, 23:29
Ενα μεθυσμένο καρέ...
|youtube

Τι σε περιμένει αν οδηγείς μεθυσμένος στον Καναδά;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 30 Νοεμβρίου 2016, 23:29

Την είδηση μετέδωσαν μεγάλα μέσα ενημέρωσης και, ανάμεσά τους, το BBC. Αρχικά, όπως κυκλοφόρησε η είδηση, οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι η καναδική αστυνομία εφάρμοσε νόμο του κράτους ο οποίος ανέφερε ρητά πως όσοι συλληφθούν με περίσσια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους, κατά τη μεταφορά τους στη (νηφάλια) στενή, θα πρέπει να ακούν τραγούδια από το συγκρότημα των Nickelback. Τα μέλη του οποίου είναι από τον Καναδά. Προφανώς και εάν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήταν μηνύσιμο από το συγκρότημα, ενώ δεν είναι δυνατόν μια συντεταγμένη χώρα, όπως ο Καναδάς, να έχει νόμο που να κάνει -επίσημα- μπούλινγκ σε ανθρώπους.

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η αλήθεια, διαβάστε τη συνέχεια:

Επισήμως, ονομάζεται «Νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου» (Prince Edward Island). Είναι νησί του Καναδά που αποτελεί τη μικρότερη επαρχία της χώρας και βρίσκεται στα νότια του Κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου, μεταξύ του Νιου Μπράνσγουικ και της Νέας Σκωτίας. Το νησί έχει έκταση 5.660 τ.χλμ. (περίπου όσο τα 2/3 της έκτασης της Κρήτης) και πληθυσμό 140.204 κατοίκους – σύμφωνα με απογραφή του 2011.

Η αστυνομία του νησιού φημίζεται για την αποτελεσματικότητά της, όσο και για το χιούμορ της – μιλάμε για τρολς με αστυνομικές στολές! Αυτή τη φορά, εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, σκεπτόμενοι πως πολλοί θα βγουν να διασκεδάσουν και θα μεθύσουν, σκέφτηκαν να αποφύγουν τα χειρότερα, τρομοκρατώντας τους.

«Οι παραβάτες-μεθυσμένοι οδηγοί θα εξαναγκάζονται να ακούσουν Nickelback κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στη στενή», διαμήνυσαν από τον επίσημο λογαριασμό του εν λόγω τμήματος στο Facebook!

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

«Είναι γνωστό πως την περίοδο των διακοπών, λόγω της αύξησης των κοινωνικών events και των πάρτι, αυξάνεται και η κατανάλωση του αλκοόλ κατακόρυφα. Θέλουμε να γνωρίζουν οι ανόητοι που θα οδηγήσουν πιωμένοι πως, όταν συλληφθούν, εκτός από το βαρύ πρόστιμο και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για έναν χρόνο, θα τους επιβληθεί η ακρόαση άλμπουμ των Nickelback κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στη φυλακή. Σκεφτήκαμε πως σε όποιον συλληφθεί υπό την επίδραση αλκοόλ, αρμόζει λίγη μουσική ακρόαση της παρέας του Τσαντ Κρέγκερ. Βοηθήστε μας για να μη χρησιμοποιήσουμε το σφραγισμένο CD των Nickelback που έχουμε στο τμήμα».

Τα σχόλια από χρήστες για τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν ανάλογα, όπως «Η Σύμβαση της Γενεύης δεν έχει απαγορεύσει τα βασανιστήρια στους κρατούμενους;». Ομαδικό μπούλινγκ στους Nickelback, με άλλα λόγια, οι οποίοι -μόλις τελείωσαν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους- προς το παρόν, δεν σχολίασαν κάτι σχετικό με αυτή την «ποινή».

nb_header_2016v2
Μίσος και τρολάρισμα για ένα συγκρότημα

Από τη μια, είναι γεγονός πως ο αρχηγός αυτού του συγκροτήματος έχει καταδικαστεί για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, το 2008, οπότε προφανώς και δεν ισχύει στον Καναδά η ηθική παραγραφή αυτού του αδικήματος, βασικά, από τις μνήμες. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια, αυτή η μπάντα έχει γίνει πηγή εμπαιγμού -ενίοτε και μίσους- στο Διαδίκτυο, κάτι που το αστυνομικό τμήμα του Νησιού του Πρίγκιπα Εδουάρδου προφανώς και το ήξερε και σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει ανάλογα. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Nickelback γίνονται δέκτες αρνητικής διαφήμισης από τις Αρχές μιας χώρας. Αντίστοιχη ανακοίνωση είχε εκδώσει η τοπική αστυνομία του Μπρίσμπεϊν -πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της αυστραλιανής πολιτείας του Κουΐνσλαντ- σε σχέση με επικείμενη συναυλία του συγκροτήματος: ανέβασε ένα tweet μέσω του οποίου έκανε λόγο για «μουσικό έγκλημα», το οποίο συνοδευόταν και από ένα κοροϊδευτικό σκίτσο.

Οι Nickelback, λοιπόν, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία του Μπρίσμπεϊν, καταζητούνταν για τα εγκλήματά τους κατά της μουσικής! Πλάκα, εννοείται, αλλά χοντροκομμένη. Πρόσφατα, επίσης, μια «γκρίζα» καμπάνια ζητούσε τη συγκέντρωση υπογραφών για να μην παίξουν ζωντανά στο Λονδίνο.

Και όλα αυτά ενώ οι Nickelback είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες από τον Καναδά, με τους δίσκους τους να έχουν πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως. Αλήθεια, όμως, γιατί υπάρχουν τόσοι που τους μισούν τόσο πολύ;

Ακριβώς για αυτό, η καναδική μπάντα έγινε αντικείμενο μιας μελέτης που προσπάθησε να το διαλευκάνει. Την πραγματοποίησε ένας πρώην φαν τους ο οποίος κατέληξε στο ότι οι τύποι αυτοί «είναι πολύ mainstream για να γίνουν αρεστοί και η μουσική τους είναι τόσο ευρεία που δεν μπορεί να μπει σε κανένα μουσικό είδος». Βασιζόμενη σε κριτικές 14 χρόνων, η διατριβή καταλήγει ότι υπάρχει θέμα «αυθεντικότητας», αφού πολλές κριτικές στην αρχή της καριέρας τους ήταν θετικές, αλλά -όσο η μπάντα γνώριζε την επιτυχία- τα σχόλια χειροτέρευαν. «Οι Nickelback είναι πάρα πολύ από τα πάντα, για να είναι αρκετοί από κάτι συγκεκριμένο». Το διαβάζεις και νιώθεις ότι έχεις πιει μισό μπουκάλι-κάτι, και η μετάφραση είναι ότι «τα τραγούδια τους δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν και αυτό φαίνεται σαν να μιμούνται κάποιον». Αν το καλοσκεφτείς, πρόκειται για μια μπάντα λίγο από όλα. Και Rolling Stones και Lynyrd Skynyrd και Bon Jovi και άστα να πάνε. Αλλά περί ορέξεως, ειδικά μουσικής, μπέρμπον με λεμονάδα.

Επιστρέφοντας στο θέμα του αλκοόλ, όπως ορίζουν οι διατάξεις του ΚΟΚ, η μέγιστη νόμιμη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα οδηγού στη χώρα μας, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι 0,5gr/Lt. Σαφώς υψηλότερη, βέβαια, από τη Σουηδία και την Πολωνία (0,2) ή την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, οι οποίες έχουν θεσπίσει μηδενικό όριο αλκοόλ στο αίμα για όλους τους οδηγούς. Σκέψου να σου βρουν 3gr/Lt αλκοόλ στο αίμα, να σε συλλάβουν και καθ’ οδόν για το τμήμα να σε υποχρεώσουν να ακούσεις Πάολα. Θεωρήστε ατυχές το παράδειγμα, εάν έχεις πιει τόσο πολύ, μια χαρά ακούς τη συγκεκριμένη.

Αντίστοιχα, η χρήση του αλκοόλ στο Ισλαμικό Κράτος τιμωρείται με 80 μαστιγώματα, ενώ στη Σαουδική Αραβία την τιμωρία την επιλέγει ο δικαστής – μάλλον δεν εμπεριέχει ακρόαση μουσικής, όπως θα φαντάζεστε. Στο Σαν Σαλβαδόρ οι μεθυσμένοι οδηγοί τιμωρούνται με θάνατο από εκτελεστικό απόσπασμα. Είναι προφανές ότι αυτή η τιμωρία έχει αποτέλεσμα – κανείς από τους καταδικασμένους δεν θα οδηγήσει ξανά υπό την επήρεια αλκοόλ.  Αστειότητες. Θα μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να ακούν Nickelback.

Αλήθεια, εάν σας συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, ποια μουσική δεν θα θέλατε να σας υποχρεώσουν να ακούσετε καθ’ οδόν για το τμήμα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...