624
«Μελάνια κράτα λίγο τα γυαλιά μου σε παρακαλώ», είπε ο πρόεδρος και κοίταξε κατάματα τον ήλιο | REUTERS/Kevin Lamarque

O ατρόμητος Τραμπ κοιτάζει την ηλιακή έκλειψη χωρίς γυαλιά και το twitter παραληρεί

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 11:40
«Μελάνια κράτα λίγο τα γυαλιά μου σε παρακαλώ», είπε ο πρόεδρος και κοίταξε κατάματα τον ήλιο
|REUTERS/Kevin Lamarque

O ατρόμητος Τραμπ κοιτάζει την ηλιακή έκλειψη χωρίς γυαλιά και το twitter παραληρεί

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 11:40

«Μη κοιτάζεις» ακούστηκε μία αγωνιώδης φωνή στο Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη συζυγό του Μελάνια και το γιο του Μπάρον βρισκόταν στο μπαλκόνι της προεδρικής κατοικίας  και ετοιμαζόταν να δει -όπως εκατομμύρια συμπατριώτες του- την εντυπωσιακή ολική έκλειψη ηλίου. Για μία ακόμη φορά ο αμερικανός πρόεδρος έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, όταν αγέρωχος τόλμησε να κοιτάξει την ηλιακή έκλειψη με γυμνό μάτι, αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο μόνιμης βλάβης στα μάτια. Η αγχωμένη παραίνεση ενός εκ των βοηθών του διέκοψε για λίγο το χαλαρό κλίμα και αμέσως έτρεξαν να του δώσουν τα ειδικά γυαλιά για την ασφαλή παρακολούθηση του φαινομένου.

Ο «ατρόμητος Τραμπ» έγινε φυσικά viral στο twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους. «Οι επιστήμονες προειδοποιούν: “Μην κοιτάτε τον Ηλιο” και ο πρόεδρος απαντά “κράτα λίγο τα γυαλιά μου”», γράφει ένας χρήστης, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο φανταστικός διάλογος που ανέβηκε στο twitter:

Επιστήμονες: Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική

Τραμπ: Η κλιματική αλλαγή δεν είναι παρά ένα hoax

Eπιστήμονες: Μην κοιτάζετε τον ήλιο κατά τη διάρκεια της έκλειψης

Τραμπ: (η ανάρπαστη εικόνα στο μπαλκόνι)

Η φωτογραφία του αμερικανού προέδρου να κοιτάζει ψηλά στον ουρανό από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης χωρίς προστατευτικά γυαλιά, παρά τις προειδοποιήσεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στα μάτια, έγινε ανάρπαστη.

2017-08-21T200638Z_52551884_RC1A923745F0_RTRMADP_3_SOLAR-ECLIPSE-USA-TRUMP
«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και έστρεψε το βλέμμα του στον ουρανό / REUTERS/Kevin Lamarque

2017-08-22T001515Z_1609525886_RC1D59BD2950_RTRMADP_3_SOLAR-ECLIPSE-USA-TRUMP

Αυτή τη στιγμή έγινε πλέον Πρόεδρος, γράφει ένας άλλος χρήστης:

«Όχι και τόσο φωτεινό» εμφανίζεται να λέει ο αμερικανός πρόεδρος στο πρωτοσέλιδο της «Daily News, με τον ειρωνικό υπότιτλο ότι ο Τραμπ αγνόησε την προειοδοποίηση των μισητών του fake news.

Αφθονο γέλιο και από την ανάρτηση με τον αμερικανό πρόεδρο «να λέει» στο φαινόμενο: «Υοu are fake news»

Η εξέλιξη του φαινομένου μεταδιδόταν ζωντανά στο ίντερνετ και την τηλεόραση, με τα αμερικανικά δίκτυα να στέλνουν απευθείας εικόνα από όλα τα σημεία της χώρας όπου ήταν ορατό 100%. Έστω και για λίγα λεπτά όλοι έστρεψαν το βλέμμα τους στον ουρανό ή τις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή έκλειψη.

«Είναι το μόνο πράγμα που κατόρθωσε να μας ενώσει», σχολίαζαν μεγάλα μέσα ενημέρωσης καθώς για λίγες ώρες ξεχάστηκε η διαμάχη για την ακροδεξιά ρητορική του αμερικανού προέδρου.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το φαινόμενο από τις όχθες του Ειρηνικού έως αυτές του Ατλαντικού. Η πορεία της ολικής έκλειψης  άρχισε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ. Εκτός από την εντυπωσιακή εικόνα στον ουρανό, πολλοί από όσους το παρακολούθησαν διηγούνται πόσο εντυπωσιακή ήταν η διαφορά θερμοκρασίας από τη στιγμή που η σελήνη κάλυψε τον ήλιο.

Το φαινόμενο άρχισε  να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη έφθασε στην κορύφωσή της 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της ίδιας Πολιτείας έπεσε σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες βρέθηκαν στο Όρεγκον, ενώ συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν τη δυνατότητα να δουν την ολική έκλειψη ηλίου. Ατυχοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νέας Υόρκης όπου η συννεφιά εμπόδισε την παρακολούθηση του φαινομένου.

Όπως ήταν αναμενόμενο γύρω από την έκλειψη στήθηκε μία ολόκληρη βιομηχανία: από τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά για την ασφαλή παρακολούθησή της μέχρι τα απαραίτητα αναμνηστικά μπλουζάκια και από τα ειδικά τουριστικά πακέτα με την ευκαιρία του φαινομένου, μέχρι τις κρουαζιέρες με τις ειδικές εκδηλώσεις υπό τους ήχους του «Total Eclipse of the Heart» της Μπόνι Τάιλερ. Τώρα τι μπλουζάκια θα ετοιμάσουν με τον «ατρόμητο Τραμπ» να κοιτάζει με γυμνό μάτι τον ήλιο, κανείς δεν ξέρει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...