506
Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν, έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ, ανακοινώνει στα ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας να νέα της εγκυμοσύνης, έξω από το σπίτι του ζευγαριού στο Οκλαντ | Photo by Hannah Peters/Getty Image/Ideal Images

Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός είναι έγκυος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 07:59
Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν, έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ, ανακοινώνει στα ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας να νέα της εγκυμοσύνης, έξω από το σπίτι του ζευγαριού στο Οκλαντ
|Photo by Hannah Peters/Getty Image/Ideal Images

Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός είναι έγκυος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 07:59

Το 2017 ήταν μια σπουδαία χρονιά στη ζωή της Τζασίντα Αρντερν: Ανέλαβε το καλοκαίρι την ηγεσία των Εργατικών και πριν κλείσει η χρονιά, στα 37 της, σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού και έγινε πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η νεότερη ηγέτης του κόσμου.

Μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη την περίμενε λίγες ημέρες πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως αποκάλυψε σήμερα: αυτή και ο σύντροφός της Κλαρκ Γκέιφορντ περιμένουν τον Ιούνιο το πρώτο τους παιδί!

And we thought 2017 was a big year! Clarke and I are really excited that in June our team will expand from two to three, and that we’ll be joining the many parents out there who wear two hats. I’ll be Prime Minister AND a mum, and Clarke will be “first man of fishing” and stay at home dad. I think it’s fair to say that this will be a wee one that a village will raise, but we couldn’t be more excited. I know there will be lots of questions, and we’ll answer all of them (I can assure you we have a plan all ready to go!) But for now, bring on 2018.

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on

«Και εμείς που νομίζαμε ότι το 2017 ήταν η μεγάλη χρονιά!» έγραψε στο Instagram μεταφέροντας τα νέα με πρωτότυπο τρόπο.

Δίπλα σε δύο αγκίστρια έβαλε και ένα τρίτο μικρότερο, εξηγώντας ότι ο σύντροφός της θα παραμείνει «αρχηγός του ψαρέματος» στο σπίτι αλλά θα αναλάβει τα βάρη της ανατροφής του παιδιού όταν γεννηθεί. (Ο Γκέιφορντ παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή για το ψάρεμα).

Οι μέλλοντες γονείς λένε ότι γνωρίζουν το φύλο του παιδιού αλλά θα το κρατήσουν μυστικό.

Η πρωθυπουργός θα πάρει άδεια τοκετού έξι εβδομάδων πριν επιστρέψει ξανά στα καθήκοντά της. Καθήκοντα πρωθυπουργού θα ασκεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς. Ωστόσο, όπως λέει, θα παρακολουθεί στενά τις υποθέσεις γιατί θα είναι «πρωθυπουργός ΚΑΙ μαμά».

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε η νεότερη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, όταν ηγήθηκε συνασπισμού κεντροαριστερών κομμάτων. Το κόμμα της, οι Εργατικοί, ήλθαν δεύτεροι σε ψήφους στις εκλογές, ωστόσο κανένα κόμμα δεν είχε εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Από την ώρα που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η Αρντερν άκουσε πολλές φορές την ίδια ερώτηση, αν σκοπεύει να κάνει παιδιά από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα.

Η απάντηση, που είχε την ευκαιρία να δώσει σε πολλές περιπτώσεις και σε διαφορετικούς τόνους, ήταν πάνω κάτω η ίδια: «Είναι εντελώς απαράδεκτο οι γυναίκες να είναι αναγκασμένες να απαντήσουν στον εργασιακό τους χώρο σε αυτή την ερώτηση».

«Εκπληξη και για τους δύο μας»

Οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έπεσαν βροχή για την Πρωθυπουργό – όπως και οι αποκαλύψεις από την ίδια.

Πώς κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ενώ είχε την πρωινή ναυτία; «Αυτό καταφέρνουν οι γυναίκες», απάντησε και επισήμανε ότι κανένας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος.

Ηταν λίγο δύσκολο να κρύψει τις ναυτίες, αλλά ευτυχώς, λέει η ίδια, τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο άσχημα.

Όσο για το πώς το έμαθε ο πατέρας, η Πρωθυπουργός είπε ότι του έστειλε μήνυμα στο Facebook γιατί ο Γκέιφορντ έλειπε από το σπίτι σε γύρισμα για την εκπομπή του.

Και για τους τα νέα της εγκυμοσύνης ήταν απόλυτη έκπληξη γιατί οι γιατροί τους είχαν πει ότι ίσως χρειαστούν βοήθεια για να συλλάβει η Τζασίντα.

Θα παντρευτούν τώρα που έρχεται και το παιδί ή αφού γεννηθεί; Ο Γκέιφορντ απάντησε ότι του αρέσει η ιδέα ότι «όλα τα κάνουμε με την ανάποδη σειρά».

Μόλις δύο εν ενεργεία πρωθυπουργοί έχουν γεννήσει κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Το 1990 η Μπεναζίρ Μπούτο, που έφερε στον κόσμο την κόρη της, ήταν η πρώτη στην ιστορία.

Δύο γυναίκες που άσκησαν την πρωθυπουργία στη χώρα, η Τζένι Σίπλεϊ και η Ελεν Κλαρκ, έσπευσαν να ευχηθούν τα καλύτερα για την πρωθυπουργό και να τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό που μία γυναίκα σε θέση ευθύνης θα συνδυάσει και τα επίσημα καθήκοντα και την μητρότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...