435
| Shutterstock

Μια γιορτή με τον κατάλληλο συμβολισμό από την Apivita

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 16:06

Μια γιορτή με τον κατάλληλο συμβολισμό από την Apivita

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 16:06

Την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, η Apivita και η Οργάνωση Γη, στα πλαίσια του επικείμενου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, «Κέντρο της Γης», στο Πάρκο Τρίτση, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 67, στο Ιλιον. Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, μικροί και μεγάλοι θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από έναν πιο φυσικό, πιο πράσινο και ουσιαστικά πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής μέσα από την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.zois1200x900

Αναλυτικότερα, οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

Ενήλικες:
  • Συλλογική Κουζίνα (17.30-20.30)
    Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, αναλαμβάνουν την προετοιμασία των πρώτων υλών, το μαγείρεμα, και τη συσκευασία 200 μερίδων φαγητού οι οποίες θα προωθηθούν από την «Οργάνωση Γη» σε κοινωνικές δομές στήριξης απόρων, προσφύγων, αστέγων. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα στρώσουν το τραπέζι των εθελοντών και θα συμμετέχουν σε ένα «Συλλογικό Γεύμα». 
  • Πρακτικό Εργαστήριο Περμακουλτούρας (18.00-20.00)
    Τι είναι «Περμακουλτούρα»; Βάσει του εμπνευστή της, Bill Mollison, «Περμακουλτούρα» είναι η φιλοσοφία της εκτενούς και προσεκτικής μελέτης, αντί της παρατεταμένης και επίπονης εργασίας. Είναι η φιλοσοφία του να εργάζεσαι μαζί με τη φύση και όχι εναντίον της .. Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τις βασικές αρχές της Περμακουλτούρας αλλά κυρίως να γίνουν μάρτυρες των πρακτικών εφαρμογών της στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, «Κέντρο της Γης».
  •  Φυτεύουμε αρωματικά φυτά (18.00-19.00)
    Φύτευση αρωματικών φυτών σε ειδικά διαμορφωμένο και αρδευόμενο λοφίσκο του «Κέντρου της Γης».
  •  Σεμινάριο Αρωματοθεραπείας, (18:00 – 19:30 )
    Η κυρία Σοφία Τριάντου, από το τμήμα εκπαίδευσης  της APIVITA, θα ενημερώσει για τα αιθέρια έλαια του καλοκαιριού και θα πραγματοποιήσει workshop παρασκευής ειδικών προϊόντων για φροντίδα του δέρματος μετά τον ήλιο.
  • Εργαστήριο Κομποστοποίησης (19.00-20.00)
    Εδώ θα υπάρξει συγκέντρωση οικιακών οργανικών υπολειμμάτων και μεταφορά τους στις μονάδες κομποστοποίησης του «Κέντρου της Γης». Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα στάδια της κομποστοποίησης και θα συμμετέχουν πρακτικά στην άσκηση αναμόχλευσης των υφιστάμενων σωρών. Εάν επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους και οργανικά υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά (εκτός από κρεμμύδι, πορτοκάλι και λεμόνι).

Παιδαγωγικά Εργαστήρια
  • Μικροί Εξερευνητές (18.00-20.00)
    Παιδιά 4-6 ετών θα έχουν την δυνατότητα για εξερεύνηση και ανακάλυψη όλων των μυστικών της φύσης συνοδεία μεγεθυντικού φακού.
  • Εξερευνητές της Φύσης(18.00-20.00)
    Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, εξοπλισμένα με ένα σακίδιο εξερεύνησης θα πραγματοποιήσουν μια δίωρη περιπέτεια στη φύση. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ήδη από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...