302
| Menelaos Myrillas / SOOC

Εντός, εκτός και επί τα αυτά η κυβέρνηση περί «οργανωμένων εμπρησμών»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 11:19

Εντός, εκτός και επί τα αυτά η κυβέρνηση περί «οργανωμένων εμπρησμών»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 11:19

Επιμένουν από την κυβέρνηση στη γραμμή περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών με αφορμή τα μέτωπα στην Αττική και τη Ζάκυνθο και σε άλλα σημεία της χώρας, επισημαίνοντας τη χρονική συγκυρία του Δεκαπενταύγουστου.

Μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι είναι «περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησαν οι φωτιές στο Δεκαπενταύγουστο, όταν έλειπε ένα μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού».

Πάντως δεν κατονόμασε ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις φωτιές.

Για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στα μέτωπα της Αττικής, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «δεν έκανε σόου, αλλά πήγε να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής για την επόμενη ημέρα».

Παρά ταύτα, την Πέμπτη το απόγευμα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξηγούσε ότι είχαμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου και της Αττικής όπου «δεν λέω ήταν συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά ήταν προσπάθειες εμπρησμού για διάφορους λόγους ίσως».

Πρόσθεσε: «Μακριά από εμάς τα όποια συνωμοσιολογικά σενάρια, όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στη Δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού».

Τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μαίνονταν τα μέτωπα στη Ζάκυνθο και την Αττική, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε κάνει λόγο για εμπρησμούς βάσει σχεδίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΝΔ: «Δεν μπορούν υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους»

Σχετικά με το ζήτημα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους πολίτες πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια. 

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, κύκλοι του κ. Τόσκα και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, μιλούσαν για “σχέδιο αποσταθεροποίησης” της Κυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα να είναι ο αόρατος συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης. 

Σήμερα ο κ. Τόσκας διαψεύδει ως “συνωμοσιολογικά” τα σενάρια που οι ίδιοι κατασκεύασαν. 

Τελικά στην κυβέρνηση δεν μπορούν υποστηρίξουν ούτε τα ψέματά τους». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...