773
Τα εικονιζόμενα ρομπότ προορίζονται για να κρατάνε συντροφιά σε παιδιά αλλά και σε ηλικιωμένους | REUTERS/ Steve Marcus

H εισβολή των ρομπότ στο Λας Βέγκας – κάνουν και pole dancing!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 13:45
Τα εικονιζόμενα ρομπότ προορίζονται για να κρατάνε συντροφιά σε παιδιά αλλά και σε ηλικιωμένους
|REUTERS/ Steve Marcus

H εισβολή των ρομπότ στο Λας Βέγκας – κάνουν και pole dancing!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 13:45

Αν η πρώτη μέρα στην CES τα βλέμματα έπεσαν στην μάχη των τηλεοράσεων η συνέχεια ανήκε δικαιωματικά στα ρομπότ τα οποία έχουν κάνει πραγματική απόβαση στο Λας Βέγκας όπου διεξάγεται, όπως κάθε χρόνο, το μεγάλο παζάρι της τεχνολογίας.

Φέτος παρουσιάζονται δεκάδες ρομπότ και ρομποτικά συστήματα κάθε μεγέθους, είδους και δυνατοτήτων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όπως αναμενόταν παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα των ρομποτικών οικιακών βοηθών που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μικρά ρομποτάκια τεχνητής νοημοσύνης που συνδέονται με τις οικιακές συσκευές αλλά και τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του σπιτιού (φώτα, θερμοστάτες, θερμοσίφωνα, συναγερμούς κ.α.) και εκτελούν εντολές των κατόχων τους. Τα ρομποτάκια αυτά μπορούν επίσης να συνδέονται με το Internet και να παρέχουν κάθε είδους πληροφορίες και σχετικές υπηρεσίες στους ενοίκους. Σε αυτή την κατηγορία εκείνο που ξεχώρισε είναι το IooBot, ένα ρομποτάκι το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, μπορεί να ελέγχει ο κάτοχός του με νοητικές εντολές!

Πληροφορίες… εδώ!

Παρουσιάστηκαν επίσης τα  FURo τα οποία είναι ρομπότ που τοποθετούνται σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και ανάλογους χώρους καλωσορίζοντας και παρέχοντας κάθε είδους πληροφορίες στους επισκέπτες. Τα FURo μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο σε 30 διαφορετικές γλώσσες.

Το FURo τριγυρίζει σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα και προσφέρει κάθε είδους υπηρεσίες βοήθειας και πληροφοριών
Το FURo τριγυρίζει σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα και προσφέρει κάθε είδους υπηρεσίες βοήθειας και πληροφοριών
Ελέγχει τα πάντα

Το ρομπότ Kuri αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά του κατόχου του μέσα στο σπίτι.  Λειτουργεί αυτόνομα αλλά μπορεί επίσης ο κάτοχος του να το ελέγξει μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Το Kuri κινείται μέσα στο σπίτι, βλέπει και ακούει τι συμβαίνει και τα καταγράφει  στέλνοντας ό,τι θεωρεί ενδιαφέρον στον ιδιοκτήτη του.

Ενα βίντεο για το Kuri:

Ετσι θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τι κάνει το παιδί ή το κατοικίδιο του όταν εκείνος λείπει από το σπίτι. Επίσης θα μπορεί να αφήσει το φαγητό στο φούρνο, να βγει από το σπίτι για να κάνει κάποια δουλειά και να παρακολουθεί την πορεία του ψησίματος μέσω του ρομπότ.

Το Kuri τριγυρίζει στο σπίτι και εκτός των άλλων καταγράφει τι συμβαίνει εκεί για να ενημερώνει τους κατοίκους
Το Kuri τριγυρίζει στο σπίτι και εκτός των άλλων καταγράφει τι συμβαίνει εκεί για να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες
Μεγάλη ατραξιόν τα ρομπότ που κάνουν… pole dancing
Tα ρομπότ που κάνουν pole dancing αποτελούν σίγουρα μια μεγάλη ατραξιόν στην φετινή CES
Tα ρομπότ που κάνουν pole dancing αποτελούν σίγουρα μια μεγάλη ατραξιόν στην φετινή CES

Κερασάκι στην ρομποτική τούρτα της CES δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από τα ρομπότ που κάνουν pole dancing. Δείτε ένα βίντεο με τα ρομπότ που κάνουν pole dancing:

Τα ρομπότ αυτά κατασκευάστηκαν στην Βρετανία, ταξίδεψαν για την CES στις ΗΠΑ και θα χορεύουν για μια βδομάδα στο μεγαλύτερο strip club του Λας Βέγκας, το Sapphire Gentleman’s Club.

Η εποχή των social robot

Από τα social media βρισκόμαστε πλέον στην εποχή των… social robots. To Zeno R5, όπως το ίδιο σου δηλώνει, είναι το πρώτο social robot στον κόσμο. Ανήκει σε μια κατηγορία ρομπότ που ονομάζονται RoboΚind και απευθύνονται, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, στα παιδιά, όχι ως προηγμένα παιχνίδια ή ως ρομποτικά φιλαράκια που απλώς θα επικοινωνούν μαζί τους.

Ενα βίντεο για το Zeno R5:

Τα ρομπότ αυτά θα αλληλεπιδρούν με τα παιδιά προσπαθώντας όχι μόνο να παίζουν μαζί τους αλλά κυρίως να τα βοηθήσουν να μιλήσουν πιο σωστά και να τους προσφέρουν διάφορες γνώσεις. Συνδέονται με το Internet και ο κάτοχός τους μπορεί να τα αναβαθμίζει και να τους προσθέτει νέες δυνατότητες και γνώσεις τις οποίες θα μοιραστούν μετά με τα παιδιά.

Το Zeno θα είναι φίλος αλλά και δάσκαλος των παιδιών
Το Zeno θα είναι φίλος αλλά και δάσκαλος των παιδιών

Μάλιστα οι κατασκευαστές τους υποστηρίζουν ότι τα social robots μπορούν να βοηθήσουν παιδιά που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα, ακόμη και τα παιδιά με αυτισμό.

Πάντα διπλωμένα

Οι εργένηδες θα λατρέψουν το Laundroid, ένα ρομπότ με διαστάσεις παρόμοιες με αυτές ενός ψυγείου στο οποίο ο κάτοχος του τοποθετεί τα ρούχα του και αυτό τα διπλώνει άψογα. Το ρομπότ διπλώνει παντελόνια, πουκάμισα, μπλούζες, φούστες ακόμη και σορτσάκια.

Αφήνεις τα ρούχα στο μεγάλο κάτω συρτάρι  του Laudroid και εκείνο τα διπλώνει και τα τοποθετεί στα ράφια
Αφήνεις τα ρούχα στο μεγάλο κάτω συρτάρι  του Laudroid και εκείνο τα διπλώνει και τα τοποθετεί στα ράφια
Πινγκ πονγκ

Παρουσιάστηκε επίσης το ρομποτικό σύστημα Forpheus το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και δείγμα των ικανοτήτων του είναι ότι μπορεί να παίζει πινγκ πονγκ με ανθρώπους.

Ενα βίντεο για το Forpheus: 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...