585
Η Τραμπ με τον Αντερσον Κούπερ του CNN | Courtesy CNN/Handout via REUTERS

Για την Μελάνια, ο Τραμπ «είναι κύριος»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 09:21
Η Τραμπ με τον Αντερσον Κούπερ του CNN
|Courtesy CNN/Handout via REUTERS

Για την Μελάνια, ο Τραμπ «είναι κύριος»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 09:21

Επειτα από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους κρατούσε μια μάλλον διακριτική παρουσία δίπλα στον εκρηκτικό σύζυγό της Ντόναλντ, η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε δημόσια και τον υπερασπίστηκε σθεναρά σε συνέντευξή της, ενώ επιμένει ο απόηχος των αποκαλύψεων για την συμπεριφορά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών έναντι των γυναικών.

Μιλώντας στο CNN και τον Αντερσον Κούπερ (ο οποίος ήταν ένας από τους δύο συντονιστές του ντιμπέιτ στις 9 Οκτωβρίου) η Τραμπ απέρριψε τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητες για τις σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της σε βάρος γυναικών.

«Οι γυναίκες που τα ισχυρίζονται αυτά λένε ψέματα» είπε η Μελάνια Τραμπ. «Πιστεύω τον σύζυγό μου», επανέλαβε δις και αμέσως επέρριψε ευθύνες στους αντιπάλους του (Δημοκρατικούς), οι οποίοι, όπως είπε, έστησαν το θέμα. «Ελεγξαν ποτέ το παρελθόν αυτών των γυναικών; Δεν έχουν τα στοιχεία».

«Πιστεύω τον σύζυγό μου. Είναι καλός άνθρωπος, είναι κύριος και δεν θα το έκανε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά. «Τους υποστηρίζει όλους, υποστηρίζει τις γυναίκες, τις ενθαρρύνει να πάνε στο υψηλότερο επίπεδο, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους».

Υποστήριξε, προς έκπληξη του Κούπερ, ότι πολλές γυναίκες έρχονταν στον Τραμπ και ζητούσαν δουλειά και ενώ, μπροστά στα μάτια της, του δίναν και τα τηλέφωνά τους ενώ γνώριζαν ότι είναι παντρεμένος.

Σε ό,τι αφορά τα προσβλητικά σχόλια από το σύζυγό της κατά των γυναικών, η Τραμπ είπε ότι είναι απαράδεκτα αλλά δεν αντιπροσωπεύουν τον άνδρα που γνωρίζει. Ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε, μια απολογία που η Μελάνια είπε στη συνέντευξη ότι έκανε δεκτή. Για την ίδια, ο Τραμπ παρασύρθηκε από τον συνομιλητή του να αρχίσουν να λένε «βρόμικα και άσχημα πράγματα».

Λέει ότι ένιωσε έκπληξη όταν τον άκουσε να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα και δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να μιλά έτσι κατ΄ιδίαν. «Εχω ακούσει πολλά πράγματα, ότι έτσι μιλούν τα αγόρια, ότι θέλουν να κάνουν επίδειξη στα άλλα αγόρια, ότι λένε αυτό και το άλλο, αλλά, ναι, ένιωσα έκπληξη», εξήγησε.

Η Τραμπ υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την Μισέλ Ομπάμα ότι τα φιλιά και οι θωπείες χωρίς συναίνεση συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση, αλλά η υπόθεση θα πρέπει να πηγαίνει στα δικαστήρια. «Είναι επιβαρυντικές και άδικες οι κατηγορίες χωρίς στοιχεία», κατέληξε.

Για τα σχόλια που κάνει κατά καιρούς ο Τραμπ σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση όσων τον κατηγορούν, η Τραμπ υπερασπίστηκε τον σύζυγό της. «Τα λέει ωμά, όπως τα αισθάνεται. Ξέρεις όμως, γνωρίζω ότι σέβεται τις γυναίκες, υπερασπίζεται όμως τον εαυτό του», επισήμανε και πρόσθεσε: «Καμιά φορά λέω ότι στο σπίτι έχω δύο παιδιά, έχω τον γιο μου και τον άνδρα μου. Γνωρίζω όμως πώς μιλούν οι άνδρες».

Ο ίδιος ο Τραμπ, σημειώνει με μια δόση ειρωνείας το Politico, καταφέρεται συχνά κατά των μέσων ενημέρωσης και του CNN ειδικότερα, για το οποίο έχει πει ότι θα πρέπει να λέγεται Clinton (και όχι Cable) News Network. Το κοινό στις ομιλίες του είναι και αυτό ανοιχτά επικριτικό κατά του καναλιού, αλλά πάντως η Μελάνια δεν φαίνεται να έχει τέτοια αισθήματα.

Ως τώρα κρατά σε γενικές γραμμές μια χαμηλών τόνων στάση και αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις, ενώ η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, έχει πιο συχνή παρουσία δίπλα στον πατέρα της, όπως στα ντιμπέιτ. Ας θυμηθούμε πάντως ότι τη μία φορά που μίλησε, αυτή στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ο λόγος της ήταν ύποπτα όμοιος με λόγο της Μισέλ Ομπάμα.

Η συνέντευξη της Τραμπ είναι η πρώτη μετά τις αποκαλύψεις για τις ηχογραφήσεις από το 2005, μία περίοδο κατά την οποία η Τραμπ ήταν έγκυος στον Μπάρον, τον μοναδικό γιο του ζεύγους.

2016-09-27T134007Z_3_MTZGRQEC9R57YFPO_RTRFIPP_0_USA-ELECTION-DEBATE
Η Μελάνια Τραμπ (αριστερά), η Ιβάνκα Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στο πρώτο ντιμπέιτ στις 27 Σεπτεμβρίου (REUTERS/Joe Raedle/Pool)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...