315
|

Οργή εναντίον Ελλάδας

Τάκης Μίχας Τάκης Μίχας 13 Ιανουαρίου 2013, 07:22

Οργή εναντίον Ελλάδας

Τάκης Μίχας Τάκης Μίχας 13 Ιανουαρίου 2013, 07:22

Συγκλονίζεται αυτές τις ημέρες η Νότιος Κορέα από οργή εναντίον της Ελλάδας. Τόσο οι εφημερίδες όσο και τα κοινωνικά media εμφανίζουν την Ελλάδα ως μία χώρα όπου κυριαρχεί η βαρβαρότητα και απουσιάζει κάθε αίσθηση νόμoυ.

Οι  αρνητικές αυτές αντιδράσεις οφείλονται στην περιπέτεια που υπέστη ένας Κορεάτης πολίτης στην Ελλάδα από τις αστυνομικές αρχές. Η ιστορία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου αφορά ένα Κορεάτη τουρίστα στην Ελλάδα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι παράλληλα τον στόλιζαν με ρατσιστικά επίθετα και του έλεγαν «Κορεάτη πήγαινε πίσω»!

Σύμφωνα με το θύμα, ο ξυλοδαρμός άρχισε όταν ζήτησε από τους αστυνομικούς να του δείξουν τις ταυτότητες τους όταν αυτοί τον σταμάτησαν και θέλησαν να ψάξουν το σακίδιο του. Τον χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο, στο στομάχι, στα πλευρά του και κάθε φορά πού τους ρωτούσε «Γιατί με δέρνετε;» αυτοί τον  βαρούσαν ακόμα πιο δυνατά. «Όμως το χειρότερο από όλα» δήλωσε το θύμα «ακόμα χειρότερο και από το ξύλο ήταν οι ρατσιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν».

Η περιπέτεια του Κορεάτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά media. Ένας επισκέπτης έγραψε: «Στην Ελλάδα επικρατεί το χάος σήμερα. Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στην Κορέα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητούσε συγγνώμη, θα γινόταν σάλος, η Ελληνική αστυνομία θα πρέπει να κάνει το ίδιο.»

Ένας άλλος έγραψε: «Η Ελλάδα προωθεί μία εικόνα στην διεθνή κοινότητα ως τουριστικός προορισμός, όμως η αστυνομία της χώρας χρησιμοποιεί βία και ρατσιστική γλώσσα. Γι αυτό η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να την ξεχάσει».

Αν πράγματι συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από το θύμα. Αν πάλι αυτά είναι φαντασιώσεις του Κορεάτη τουρίστα, η κυβέρνηση θα πρέπει να δημοσιεύσει μια αναλυτική διάψευση.

Με το να μην πράττει τίποτα αφήνει να πλανάται τόσο στην Κορέα όσο και στην υπόλοιπη Ασία μια εικόνα βαρβαρότητας και ρατσισμού που οπωσδήποτε δεν βοηθάει στην προσέλκυση τουριστών από αυτές τις περιοχές.  

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News